• ROC Midden Nederland

Koningshof toneel van Zorgfestival

LEUSDEN De Koningshof in Leusden is dinsdag 13 maart van 10.30 tot 16.30 uur het toneel van het Zorgfestival. Dit evenement wordt georganiseerd door de SOL (samenwerkende Ouderenorganisaties Leusden), in samenwerking met ROC Midden Nederland, de DUWgroep en Stichting Welzijn Ouderen Woudenberg. De dag is bedoeld om met name ouderen die langer zelfstandig thuis wonen en mensen met een beperking in de regio Leusden en Woudenberg een onvergetelijke dag aan te bieden. Maar ook mantelzorgers en andere geïnteresseerden zijn welkom.

Er is veel te doen tijdens het Zorgfestival. Er zijn korte presentaties van inspirerende sprekers over nieuwe ontwikkelingen in hulpmiddelen, de Huiskamer van Leusden en gemeentelijke vergoedingen in mantelzorg. Tevens is er een Hulpmiddelenbeurs, waarbij bezoekers bij ongeveer twintig kramen kennis kunnen maken met voorzieningen op velerlei gebied. Er wordt een training valpreventie gegeven en bezoekers kunnen gratis meedoen aan diverse bewegingsactiviteiten en creatieve workshops. Ook zijn er verschillende live optredens. Onder andere de Muzidima's brengen een deel van hun repertoire ter gehore.

De Hulpmiddelenbeurs en het aansluitende programma worden geopend door Carin Gaemers. Mevrouw Gaemers stelde samen met Hugo Borst het manifest 'Scherp op Ouderenzorg' op over het belang van goede ouderenzorg en de veranderingen die daarvoor nodig zijn. In 2016 ontvingen zij hiervoor de Machiavelliprijs. Daarnaast werd Gaemers in 2017 door opinieblad OPZIJ benoemd tot meest invloedrijke vrouw van 2017.

Na het plenaire deel wordt een groot aantal activiteiten georganiseerd door studenten van ROC Midden Nederland. Er worden creatieve workshops gehouden door studenten van het Welzijn College en studenten van het Sport College organiseren bewegingsactiviteiten. Heeft u een vraag over uw telefoon, laptop of tablet? Er zijn studenten van ROC-it (het leerwerkbedrijf van het Media, ICT en Design College) aanwezig om u hiermee te helpen. Ook de studenten van het Beauty College leggen u graag in de watten en alle live optredens worden verzorgd door muzikale talenten van het Creative College.