• AS Media
  • AS Media
  • AS Media
  • AS Media
  • AS Media
  • AS Media

Klopjacht na woningoverval in Leusden

LEUSDEN Onbekenden hebben zondagavond rond 20.00 uur een woningoverval gepleegd op een woning aan de Wildenburgstraat in Leusden.

Rond 19.55 uur werden de drie aanwezige bewoners geconfronteerd met vier verdachten die het huis waren binnengekomen. Zij werden bedreigd met een wapen en één van de bewoners werd gekneveld. Hierna werd het gehele huis doorzocht op waardevolle voorwerpen. Na deze zoektocht vertrokken de gemaskerde verdachten via de achterzijde van de woning naar het daarachter gelegen parkeerterrein. Het is onbekend in welke richting de verdachten zijn gevlucht en of daarbij gebruik is gemaakt van een vervoermiddel. Van de daders is enkel bekend dat het om drie lichtgetinte en een negroïde man ging.

Na de melding zette de politie een speurhond en de polihelikopter in, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen. De politie verrichtte forensisch onderzoek en zet het onderzoek naar de gevluchte verdachten voort. Het gaat om twee licht getinte mannen, waarvan één met rood shirt en één draagt een jas gelijkend op die van postbezorger TNT. Eén van de twee droeg vermoedelijk een bivakmuts.

De politie komt graag in contact met getuigen van de overval of met mensen die op andere wijze over informatie beschikken. Er kan worden gebeld met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000 en via M-Online melden. Bovendien kan informatie worden gedeeld via het Meldformulier op Politie.nl.