• Henriëtte van Breukelen

Kinderfestijn Bouwdorp in het teken van goed doel

LEUSDEN Ook dit jaar vindt het kinderfestijn Bouwdorp weer plaats in de laatste week van de schoolvakantie, van 16 tot 20 augustus op het IJsbrekerterrein in Leusden. Zo'n 400 kinderen tussen de zes en twaalf jaar oud timmeren mee. Bouwdorp is dit jaar gekoppeld aan de Stichting Evi van Vugt.

Het thema van Bouwdorp 2016 is 'De zeven wereld wonderen van Leusden'. Op het parkeerterrein van de IJsbreker wacht een enorme berg sloophout dinsdagochtend op de maximaal 450 kinderen. Er wordt niet alleen getimmerd en gezaagd, dagelijks is er een gevarieerd programma met spelletjes, knutselen, de bouwdorp-bioscoop, springkussens, paardrijden, 'Bouwdorp got talent' en dit jaar nieuw: Latent Talent. Omdat de stichting Latent Talent 40 jaar bestaat, worden er op de woensdag een aantal gratis workshops aangeboden waaronder acrobatiek, yoga en schilderen/tekenen. De kinderdisco, normaal op vrijdagmiddag, wordt verplaatst naar donderdagavond. De disco is voor alle kinderen, ouders, vrijwilligers en oud-vrijwilligers van Bouwdorp.

Van dinsdag tot en met donderdag kunnen de kinderen dagelijks in het Bouwdorp van 10.00 tot 15.30 uur terecht. Vrijdag is er een iets langere bouwdorpdag van 10.00 tot 17.00 uur. ,,Tijdens de traditionele kindermarkt op zaterdagmorgen van 09.00 tot 12.00 uur kan heel Leusden de hutten komen bewonderen. Ook zullen de kinderen dan laten zien wat ze tijdens de Latent Talent workshops hebben geleerd'', aldus mede-initiatiefnemer René Smits. Vervolgens sluiten de deelnemers het Bouwdorp feestelijk af met een theatervoorstelling en de prijsuitreikingen tussen 12.30 en 13.45. Tijdens Bouwdorp zal ook de Leusder Kindertrofee worden uitgereikt.

GOED DOEL Bouwdorp is dit jaar gekoppeld aan een goed doel, namelijk Stichting Evi van Vugt. ,,In maart 2015 werd de familie Van Vugt overvallen door het onwerkelijke nieuws dat Evi lijdt aan het Syndroom van Alpers, een ernstige, zeer zeldzame stofwisselingsziekte. Sindsdien is het leven van Evi en haar familie compleet veranderd. Eind vorig jaar is bekend geworden dat ook Evi's zusje Kira lijdt aan deze ziekte'', aldus de organisatie. Stichting Evi van Vugt is opgericht met als doel het ondersteunen van de behandeling en kwaliteit van het leven van Evi en Kira van Vugt en haar directe familieleden. De volledige opbrengst van onder meer cupcakes gaat naar de stichting, laat Bouwdorp weten.

De kaartverkoop begint op zaterdag 25 juni via IJsbrekerleusden.nl. Een kaartje kost €22,50. Vorig jaar waren alle kaarten uitverkocht.