• Henriëtte van Breukelen

Kinderen ontbijten met burgemeester

LEUSDEN De leerlingen van de groepen 3 en 4 van basisschool De Heerd nuttigden dinsdagochtend samen met burgemeester Annemieke Vermeulen een ontbijtje in de raadzaal van het gemeentehuis.

Tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarin ruim 500.000 kinderen samen ontbijten op zo'n 2.500 basisscholen, vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats. Burgemeester Annemieke Vermeulen heeft de kinderen van groep 3 en 4 van De Heerd uitgenodigd om samen met haar in de raadzaal van het gemeentehuis te ontbijten. Zo geven ze het goede voorbeeld.

Burgemeester Vermeulen betaalt symbolisch voor het ontbijtje met een donatie aan de Linda.foundation, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Linda.foundation is een initiatief van Linda de Mol en het tijdschrift LINDA. Samen met zoveel mogelijk donateurs willen zij meer begrip en vooral positieve actie creëren voor gezinnen met kinderen in Nederland die het financieel zwaar hebben. Door middel van cadeaubonnen kunnen de gezinnen in december iets extra's kopen zoals cadeautjes, nieuwe kleding ect.