• Comité KidsRun/Dorpsloop Leusden

KidsRun en Dorpsloop weer op de rol in Leusden

LEUSDEN Net als voorgaande jaren kent Leusden ook in 2018 weer haar eigen KidsRun en Dorpsloop. Op woensdag 30 mei vanaf 18.00 uur is het zover. Dan kunnen jong en oud zich uitleven op het parcours door de Hamershof, rond het Huis van Leusden in aanbouw. Nieuw is dat kinderen niet meer via de school worden aangemeld, maar dit zelf moeten doen, uiterlijk 1 mei.

De KidsRun is inmiddels een begrip voor de basisscholen uit Leusden en Achterveld. De scholen strijden om de grote wisselbeker, die vorig jaar in de wacht werd gesleept door basisschool Het Kompas. De inschrijving verloopt dit jaar anders dan voorheen. Kinderen die willen meedoen, moeten zich vooraf aanmelden op de website www.KidsRunLeusden.nl. Dus niet meer bij de leerkracht van de school. Deelname is en blijft gratis, mede dankzij de inzet van de Stichting Kr8 van Sport en de steun van diverse sponsors uit Leusden en omgeving.

De KidsRun start om 18.00 uur en per leeftijdsgroep is er elke 10 minuten een start. Jongens en meisjes lopen in eigen groepen; de groepen 7 en 8 worden samengevoegd. Het parcours beslaat één ronde van 1,4 kilometer met start en finish op 't Erf.

DORPSLOOP De Dorpsloop voor de oudere lopers start om 20.00 uur. Het parcours bestaat uit een aanloopstuk en drie rondes waardoor de totale afstand precies op 5 kilometer uitkomt. De finish is eveneens op 't Erf. De tijdsregistratie is volledig geautomatiseerd, met een chip aan het startnummer.