Kanker bestrijden met inzamelen van taxussnoeisel

LEUSDEN De gemeente Leusden doet mee aan de landelijke actie 'Vergroot de Hoop, verklein de kanker' en zamelt hiervoor zoveel mogelijk taxussnoeisel in. Dit snoeisel wordt gebruikt voor het maken van medicijnen voor chemotherapie ter bestrijding van kanker. Wethouder Jan Overweg en raadslid Sylvia den Herder nemen het eerste taxussnoeisel in ontvangst van een inwoner op woensdag 10 juni om 15.00 uur bij de Milieustraat.

Alle inwoners kunnen een steentje bijdragen door mee te doen aan de actie die loopt van 15 juni tot 31 augustus. Zij kunnen het taxussnoeisel uit eigen tuin bij de Milieustraat inleveren. Sight Landscaping, het bedrijf dat het openbare groen in de gemeente Leusden onderhoudt, zamelt het taxussnoeisel uit de openbare ruimte in. Voor iedere ingezamelde kubieke meter gaat er €50,- naar KWF Kankerbestrijding. 1 kuub is goed voor 1 kuur.

In de nieuwe jonge twijgen van maximaal 30 cm. van de Taxus Baccata haag zit baccatine, een belangrijke grondstof voor het maken van geneesmiddelen waarmee men kanker bestrijdt.

Kijk voor meer informatie www.vergrootdehoop.nl