• Nederland, Rotterdam, 22-04-2014. Portret van The Kik. Foto: Andreas Terlaak

    Andreas Terlaak

Jarig Puddingpop presenteert feestelijke line-up

LEUSDEN Op zaterdag 13 juni is het feest in Leusden want Puddingpop viert die dag haar 30ste verjaardag. Wie jarig is trakteert en Puddingpop trakteert de bezoekers dit jaar op een line-up die volledig in het teken staat van 'Feest!' De voorverkoop gaat zaterdag 2 mei van start.

De nieuwe opzet van vorig jaar was een succes en ook dit jaar kan het publiek genieten van drie podia gevuld met nationaal en regionaal talent.

The Shenanigans openen het festival met hun dansbare mix van up-tempo ska, groovende reggae en een mespuntje punk. Met de Sallandse band Bökkers zijn AC/DC en Chuck Berry nooit ver weg, de refreintjes feestelijk en catchy, maar de band pompt er een stevige dosis punkvenijn in.

De muziek van Splendid klinkt als zonneschijn uit je speakers! De Haagse formatie maakt vrolijke popmuziek met invloeden uit de reggae en hiphopscene. Live is het een knallende ervaring die altijd smaakt naar meer.

Velen noemen hen de beste live act van Nederland en Puddingpop is dan ook ontzettend enthousiast over feit dat DeWolff komt rocken op het 30 jarig jubileum.

Neerlands bekendste Nederbietband The Kik kan aan deze line-up niet ontbreken en om het feest af te sluiten komt de Loco Loco Discoshow de tent op zijn kop zetten. De Loco's schakelen moeiteloos tussen ouderwets niet hip en moderne vette hits. Ze grabbelen in hun platenbak naar Disco, New Wave en Rock, maar ook verrassende feestplaatjes, vette partyknallers van nu en dansplaten van de jaren '90. Het publiek wordt als een muzikale flipperbal heerlijk heen en weer geschoten.

Puddingpop Plaza, het gezellige buitenpodium van Puddingpop staat dit jaar in het teken van de Grote Prijs van Leusden. Drunk Soda won vorig jaar de publieksprijs en staan te popelen om hun energieke sound te laten horen tijdens Puddingpop. Mills stond afgelopen jaar op het IJsbreker podium en past perfect op het Puddingpop Plaza podium met hun mooie, zomerse melodieuze songs. De boys van Dirt A GoGo gingen dit jaar met de hoofdprijs naar huis en mogen dan ook niet ontbreken op het verjaardagsfeest van Puddingpop. Dirt A GoGo brengt je terug naar 'die goeie ouwe tijd' maar dan met een hardere, viezere nasmaak. De gitaarsolo's slaan je om de oren, de drums zijn strak en hard en de contrabas en snijdende zang zijn de kers op de rock 'n roll taart.

Net als vorig jaar staat het IJsbreker podium in het teken van vette beats, dikke platen, vuile deuntjes en feest, feest en nog eens FEEST!

Liefhebbers van dance komen zeker aan hun trekken met een line-up om je vingers bij af te likken. Dj residents van De IJsbreker Versus zijn aanwezig om het publiek lekker op te warmen voor de fijne set van Naffz. De uit Breda afkomstige Naftali Likumahuwa is reeds opgemerkt door grote namen als Hardwell, Yellow Claw, FeestDJRuud en Dirtcaps. Op alle grote dance festivals heeft hij zijn kunsten al vertoond en 13 juni is Puddingpop aan de beurt.

Sinds de zomer van 2014 is BANKERS pas actief als muzikant zijnde. Maar toch stond hij al op Solar 2014, Blokfest 2014, heeft hij meerdere edities van Kapot Los mee gepakt en heeft hij zijn eigen evenement in Club Funk te Amersfoort (Break the BANKERS)!

Samen met zijn MC "SPTTRS" wist hij menig publiek op zijn kop te zetten! Onder begeleiding van zijn zogeheten "Bomb Squad" brengt hij vreugde rond ieder. FISSA!

Ondanks dat dit energieke/ interactieve trio pas een formatie vormt sinds de start van

2013, zijn Puinhoop Kollektiv nu al volwaardig onderdeel van de Nederlandse eclectische DJ scene. Deze drie Brabantse halfgoden slopen met hun unieke party-act wekelijks menig

club, zaal of festival.

Zaterdag 2 mei gaat Puddingpop in de voorverkoop voor €15,- bij de volgende voorverkoopadressen:

Primera Poelman, De Grutterij 7 Leusden, 033 4324131

Jacco's Cafetaria, Lepelaar 7 Leusden, 033 4941244

Cafetaria Snexs, Maximaplein 78, Leusden, 033 4940592

De IJsbreker, Bavoortseweg 25 Leusden, 033 4945691

Velvet, Havik 7 a Amersfoort, 033 4621065

Kaarten zijn dit jaar ook online verkrijgbaar via een link op www.puddingpop.nl en www.facebook.com/puddingpopleusden