• Hans Beijer

Inwoners beslissen mee over Liniedijk

LEUSDEN De gemeente werkt op verschillende plekken in Leusden aan het toegankelijk maken van de Grebbelinie. Op bedrijventerrein De Horst wil de gemeente de oorspronkelijke Liniedijk, die hier ooit is aangelegd, weer zichtbaar maken. Landschapsarchitectenbureau REDscape is gevraagd een aantal ontwerpen te presenteren, dat de dijk weer zichtbaar maakt.

Gebruikers van het gebied en inwoners van Leusden kunnen tijdens een bijeenkomst kiezen welk ontwerp wordt gerealiseerd.

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 30 oktober om 12.30 uur in het Waterschapsgebouw aan de Fokkerstraat 16 in Leusden. Iedereen in Leusden kan zich aanmelden en een keus maken.

Na de presentatie van het Grebbelinieproject worden acht verschillende ontwerpen gepresenteerd. Alle aanwezigen kunnen kiezen voor een ontwerp. Het ontwerp met de meeste stemmen wordt meteen bekendgemaakt. Dit ontwerp word na uitwerking gerealiseerd. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via emailadres liniedijk@leusden.nl. Stemmen is alleen mogelijk na aanmelding.

In de jaren '70 van de vorige eeuw is een stuk Liniedijk weggegraven, in het noorden van Leusden. Op het tracé b het bedrijventerrein van De Horst is nu niets meer wat herinnert aan de dijk die in 1740 is aangelegd. Over een stuk van 500 meter is de dijk verdwenen. Hier liggen nu de Philipsstraat, de Storkstraat, De Groene Zoom, het Flankement en het Rondeel.