• Frits van Breda

Inspiratieavond Samenleving Voorop in Leusden

LEUSDEN Burgemeester Gerolf Bouwmeester en de gemeenteraad nodigen Leusdenaren, organisaties en verenigingen uit om mee te doen aan de Inspiratieavond Samenleving Voorop. Die wordt gehouden op donderdag 7 februari vanaf 19.30 uur in het Huis van Leusden.

Verschillende gastsprekers nemen de deelnemers op deze avond mee naar boeiende voorbeelden van initiatieven uit de samenleving, afkomstig uit het hele land. Het gemeentebestuur is op zoek naar inspirerende voorbeelden waarmee Samenleving Voorop in Leusden verder opgepakt kan worden en wat dit betekent voor ieders rol.

Met Samenleving Voorop wil de gemeente Leusden ruimte geven aan initiatieven van bewoners en die zo mogelijk financieel ondersteunen. In de afgelopen jaren zijn vele initiatieven op het terrein van onder meer cultuur, sport en beheer van de grond en tot bloei gekomen.

In april is dit proces geëvalueerd. Toen is ook een aantal verbeterpunten geformuleerd. Nu wil de gemeente graag een volgende stap zetten in hoe samenleving en gemeente samen kunnen optrekken om meer initiatieven tot een succes te maken.

Op https://gemeentebestuur.leusden.nl is het volledige programma van de avond te vinden. Aanmelden voor de Inspriratieavond kan per e-mail: griffier@leusden.nl onder vermelding van inspiratieavond.

Brons op NK Franciska van den Hengel

ACHTERVELD Franciska van den Heuvel is op de Nederlandse kampioenschappen twirling als derde geëindigd. Ze won brons in de categorie solo 1-baton twirling N5 12-14 jaar.

De Achterveldse had zich geplaatst tijdens diverse kwalificatiewedstrijden in het land en verzilverde haar trainingsarbeid met een blinkende bronzen plak. Franciska is lid van twirlvereniging VoMaKo uit Voorthuizen, net als haar elfjarige zus Danique.

Samen kwamen ze in het Topsportcentrum van Almere ook in actie. Ze mochten hun kunsten vertonen in de categorie Duo Artistiek Programma Jeugd 3 basis. Dat ze waren doorgedrongen tot de landelijke finale hadden de Achterveldse zusjes vooral te danken aan hun eerste plaats, niet lang geleden tijdens de Gelderse kampioenschappen. In Almere hadden ze hun uitvoering op muziek van het liedje 'cowboy' van Chipz. Franciska en Danique lieten een uitstekende show zien, het was netjes uitgevoerd en ook samen stonden ze er stralend.eindigde het duo als achtste, volgens hun en de vereniging ook een resultaat om trots op te zijn.