• Balt Gmelig

Inloopavond projecten Grebbelinie en Valleipark

LEUSDEN Op donderdagavond 25 juni organiseert de gemeente Leusden een informatieavond over de projecten Grebbelinie en Valleipark in de kantine van de Jeu de boules vereniging 'de Hakhorst', 3831 JV, Het Sluisje 6 in Leusden. De avond is ingericht als informatiemarkt waar u tussen 19.30 uur en 21.30 uur vrij kunt binnenlopen. Bij verschillende tafels kunnen belangstellenden informatie krijgen en vragen stellen over de verschillende onderdelen van de projecten.

De Grebbelinie wordt vanaf de Grebbeberg in Rhenen tot aan Bunschoten opgeknapt en beter zichtbaar gemaakt. Dat is onder andere te zien bij de Asschatterkeerkade en op de Liniedijk tussen Langesteeg en de Asschatterweg in Leusden. Het gebied tussen Het Sluisje aan de Asschatterweg en de fietsbrug over het Valleikanaal bij het Krakhortserverlaat is nu aan de beurt. Daarnaast krijgt het nieuwbouwproject Valleipark steeds meer vorm.

Tijdens de inloopavond ontvangen bezoekers informatie over de plannen voor het verbeteren van het wandelpad op de Liniedijk, het accentueren van de loopgraafstructuren bij de Duitse bunker aan de noordkant van de Asschatterweg (Post van Asschat) en het vervangen van de fietsbrug over het Valleikanaal bij het Krakhorsterverlaat. De gemeente is ook benieuwd naar uw ideeën voor nieuwe functies van de kazematten en bunkers op de dijk. Belangstellenden kunnen de ontwerpen zien van twee geplande overgangen over de dijk van Valleipark naar Walstro.

Omwonenden kunnen een rol vervullen bij het toekomstig beheer van de Liniedijk. Wat betreft het project Valleipark is er informatie over de plannen voor de inrichting en het beheer van de ecologische verbindingszone langs het Valleikanaal en het woonrijp maken van de fase 2 en 3.