Ingezonden: Open brief aan burgemeester

Ik heb u gemist in Achterveld tijdens de herdenkingen "70 jaar vrede"

Een prachtige expositie in de Moespot, een oud schoolgebouw waar geschiedenis is geschreven in de laatste dagen van de 2e wereldoorlog, is aan uw neus voorbij gegaan.

Ja, u stuurde een wethouder, maar deze kwam de voordeur in, keek naar zijn afspraak met leden van het comité 4 en 5 mei en was daarna als een speer vertrokken om ergens anders in het middelpunt van de belangstelling te kunnen staan. Wij hebben hem daarna niet meer in de Moespot gezien, was waarschijnlijk publicitair niet interessant genoeg.

Maar waar was u? Ik snap dat u niet overal tegelijk kunt zijn, ik snap ook dat het belangrijker is om de goede relatie met Amersfoort te onderhouden tijdens de diverse herdenkingen. Maar er waren zoveel dagen na die 5e mei waarin u uw belangstelling had kunnen tonen voor de exposities in de kerk en in de Moespot die weergaven wat zich in de laatste dagen van de oorlog in Achterveld heeft afgespeeld.

Vanuit het hele land, zelfs vanuit het buitenland kwamen belangstellenden die zich verwonderden over hetgeen de exposities weergaven.

Een groot aantal inwoners van Achterveld heeft zich ingezet om samen stil te staan bij 70 jaar vrede.

Door uw komst had u mede kunnen bijdragen aan het gemeenschapsgevoel wat rond de exposities heerste.

Ik heb u gemist.

Joost Obbens

Voorzitter stichting Moespot

Achterveld