Informatieavond wegwerkzaamheden en vervanging bomen aan Beekridder

LEUSDEN Donderdag 9 juli organiseert de gemeente een inloopavond in het gemeentehuis over de wegwerkzaamheden die in september worden uitgevoerd bij Beekridder - Clarenburg. Ook wordt informatie gegeven over het vervangen van bomen aan Beekridder. Tussen 19.00 en 21.00 uur kunnen bewoners binnenlopen. Projectleiders en wethouders zijn aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

Vanaf maandag 7 september wordt gedurende twee a drie weken de bovenlaag van het asfalt op de weg van Beekridder tot Clarenburg vervangen. Bij het vervangen worden de fietsstroken in het zwart aangebracht, voorzien van een onderbroken streep. Het huidige rode asfalt van de fietsstroken laat los op verschillende plekken. Gekozen is nu voor zwart omdat dit twee keer zo lang meegaat dan rood. Het verkeer wordt tijdens de wegwerkzaamheden omgeleid . Voetgangers en fietsers kunnen de normale route via de voetpaden blijven volgen.

Op diverse plekken langs de Beekridder worden de goot, de betonbanden en het asfalt opgedrukt door boomwortels. Gekozen is voor het vervangen van 23 bomen door kleinere bomen. Dit voorkomt dat het nieuwe asfalt beschadigt. Elke te kappen boom wordt komend najaar vervangen door een nieuwe boom. Direct aanwonenden kunnen binnenkort kiezen uit drie door de gemeente geselecteerde boomsoorten. De boomsoort met de meeste stemmen wordt aangeplant. In de toekomst worden de overige lindebomen wanneer ze schade veroorzaken of in conditie achteruit gaan, vervangen door de gekozen boomsoort.