• Miss Beauty Netherlands

Ilse in Miss Teen finale

LEUSDEN De 17-jarige Ilse van de Haar uit Stoutenburg is één van de finalisten van de Miss Teen verkiezing van Utrecht. Ilse is bij de verkiezing terecht gekomen doordat zij via Instagram gescout werd door Miss Intercontinental Cathelijne.

,,Zij zag potentie in mij en raadde mij aan mee te doen met de Miss verkiezing, als ik het leuk zou vinden. Ik vond het meteen super leuk om mee te doen. Die ervaring neem je toch de rest van je leven mee: Je leert jezelf presenteren en je leert jezelf beter kennen. Doordat ik door Cathelijne gescout was, mocht ik meteen meedoen aan de casting." Daarvoor waren ongeveer honderd meiden geselecteerd. Miss Teen is de verkiezing voor meisjes van 14 tot 19 jaar. De vrouwen van 19 tot 26 jaar doen mee aan de Miss Beauty verkiezing. ,,Er waren een voorstelronde, een bikinironde en een Engelse ronde. Na de tweede ronde viel iets meer dan de helft af."

LANDELIJKE FINALE Op 27 mei worden drie deelnemers aangewezen die doorgaan naar de landelijke finale; Miss Teen, Miss Beauty en Miss Intercontinental. Behalve leren voor haar eindexamen Havo, atletiek en fitnessen staan er voor de finale nog meer activiteiten in haar agenda. ,,We hebben nog een fotoshoot en we mogen verschillende vlogs inleveren. Er zijn een bootcamp en twee danslessen en oefendagen voor de finale." De finalisten proberen stemmen te krijgen en er wordt geld ingezameld voor de Linda Foundation. Deze stichting helpt gezinnen die het financieel zwaar hebben.

BEOORDELING Bij de beoordeling telt het aantal stemmen voor 30% mee, inzet voor de donaties en gedrag voor 20 procent. De overige helft wordt op de finaledag bepaald. ,,Je kunt op mij stemmen door: 'Poll Utrecht Ilse' naar 3010 te sms'en. Ook donaties via de website www.actievoorlindafoundation.nl/actie/ilse-van-de-haar moeten via mijn eigen naam gaan."