• Ton Weevers, voorzitter van Stichting Opera Leusden, overhandigde Mies Koop de prijs: twee vrijkaarten voor Il Bosco dell'amore.

    Gerard Kamp

'Ik kijk uit naar voorstelling'

LEUSDEN Mies Koop was vorige week al eventjes op Leusderend waar komend weekeinde de opera Il Bosco dell'amore zes keer wordt uitgevoerd. Zij mag die gratis bijwonen na het winnen van de prijsvraag die de Leusder Krant samen met Stichting Opera Leusden onlangs hield.

Dat gebeurde tijdens een serie artikelen die in deze krant werden gewijd aan de opera. Eerder deze maand werd een vraag gebaseerd op een artikel over de solo-artiesten. De vraag luidde: hoeveel solisten doen er mee aan de opera Il Bosco dell'amore? Het juiste antwoord is negen (9).

INZENDINGEN Veel mensen die aan de prijsvraag meededen, stuurden het goede antwoord in. Zodoende dongen ze mee naar de prijs: twee gratis toegangskaarten voor de voorstelling. Uit de juiste inzendingen werd Mies Koop getrokken als winnares. Zij werd vorige week uitgenodigd op Landgoed Leusderend om de prijs in ontvangst te nemen. Ton Weevers, voorzitter van Stichting Opera Leusden, overhandigde haar de prijs in de vorm van een symbolische cheque. Komend weekeinde is ze tijdens een van de uitvoeringen te gast bij de opera.

VERVOLG Het muziekspektakel staat nu voor de deur. Vorig jaar sloeg de eerste muziekproductie Midsummer Dream dusdanig aan, dat de organisatie vrijwel direct het plan vatte om een vervolg te geven. De droom van de mensen achter de organisatie: ,,Een jaarlijks terugkerend muziektheater evenement, dat zich in de loop van de jaren tot een spraakmakend zomerspektakel zal ontwikkelen, waar kwaliteit en het bereiken van een breed publiek, centraal staat".

SAMENWERKING Stichting Opera Leusden heeft geleid tot een samenwerking van regionale culturele instellingen, regionale kunstenaars, betrokken inwoners en bedrijven, en professionals uit het (inter)nationale kunstenveld. Die samenwerking blijft het uitdagende speerpunt van onze organisatie", zegt voorzitter Weevers.

VERHAAL Gli amori d'Apollo e di Dafne heet de opera van Franseco Cavalli die werd bewerkt en aangepast tot Il Bosco dell'amore. Het verhaal gaat over de liefde: we zien de liefde in al zijn verschijningsvormen. Geen mens ontkomt er aan en zelfs de goden zijn in haar ban. De machtige god Apollo, zo een die alles kan krijgen, heeft ruzie met Venus, godin van de liefde. Dat had hij beter niet kunnen doen. Zij geeft haar dochter Amore de opdracht Apollo met een van haar pijlen te verwonden, waardoor hij hevig verliefd wordt op de nimf Dafne. Zij wil echter niets van hem weten en om aan zijn opdringerige lusten te ontsnappen verandert ze in een boom, waardoor Apollo niets kan uitrichten.

PREMIÈRE Uitvoeringen: donderdag 30 en vrijdag 31 augustus: 20.30 uur; zaterdag 1 en zondag 2 september: 14.30 en 20.30 uur. Vrijdag- en zondagavond zijn uitverkocht. Entree: 25 tot 35 euro. www.operaleusden.nl.