• Het publiek kwam massaal een kijkje nemen in het nieuwe onderkomen.

    Frits van Breda

Huis van Leusden officieel geopend

LEUSDEN Het Huis van Leusden, zoals het nieuwe gemeentehuis genoemd wordt, is officieel in gebruik genomen. Ruim driehonderd belangstellenden woonden de opening bij en maakten van de gelegenheid gebruik om deel te nemen aan een rondleiding door het pand.

Frits van Breda

Het vorige college van burgemeester en wethouders werd door burgemeester Gerolf Bouwmeester gecomplimenteerd met het resultaat. Met name oud-wethouder Jan Overweg werd bedankt voor zijn visie om op de plaats van het oude gemeentehuis het Huis van Leusden te realiseren. ,,Ons nieuwe huis is uniek in Nederland", aldus de burgemeester. Niet alleen is het pand het onderkomen van de gemeente, maar het biedt ook ruimte aan twee andere organisaties: Lariks Welzijn en Zorg en de onderwijsorganisatie Voila.

TROTS Overweg zei om meerdere redenen trots te zijn op hetgeen gerealiseerd is. Niet alleen omdat de jaarlijkse kosten voor de gemeente gedaald zijn voor wat betreft de huisvesting, maar ook omdat op de duurste plek van Leusden nu ook mensen wonen met een beperking.

MEER BOMEN Het publiek, dat massaal het nieuwe onderkomen van de gemeente bezocht om een kijkje te nemen, was duidelijk onder de indruk. Wel viel op dat het allemaal nog wel erg 'kaal' was. ,,Op dit moment is het ontwerp nog niet volledig uitgevoerd. De uitstraling is op dit moment nog wat sober", aldus interieurarchitect Stan van den Wildenberg. ,,We hebben met veel passie gewerkt aan het Huis van Leusden en blijven uiteraard betrokken totdat het ontwerp staat als een huis." Zo zou hij graag zien dat er meer grote bomen in de raadzaal geplaatst worden, om op die manier ,,de Leusderheide en den Treek naar binnen te halen."