Hoogste punt coöperatiegebouw Groot Agteveld bereikt

ACHTERVELD Op donderdag 10 december bereikte de bouw van 22 appartementen in het coöperatiegebouw van project Groot Agteveld het hoogste punt. Dat werd samen met de toekomstige bewoners en bouwplaatsmedewerkers gevierd. Kopers van het eerste uur rolden een groot doek uit en hesen de vlag in top.

De appartementen in het coöperatiegebouw vormen samen met de naastgelegen zes eengezinswoningen het eerste deelproject van Groot Agteveld, de nieuwe woonwijk in Achterveld. De bouw verloopt voorspoedig en naar verwachting is de oplevering in de zomer van 2016. Groot Agteveld is een gezamenlijke ontwikkeling van woningcorporatie de Alliantie en Woningstichting Leusden. Koopmans Bouwgroep uit Enschede bouwt de woningen. Subsidies van de provincie Utrecht en de gemeente Leusden maakten de realisatie van dit markante gebouw mede mogelijk.

Coöperatiegebouw

Naast de appartementen komt op de begane grond van het nieuwe coöperatiegebouw circa 525m² aan bedrijfsruimte vrij. Deze ruime is onder te verdelen in kleine units. Er zijn hier mogelijkheden voor maatschappelijke voorzieningen, dienstverlening, detailhandel en daghoreca.

Verkoop

Het totale plan Groot Agteveld is opgedeeld in verschillende fasen. Voordat er gebouwd kan worden moet er altijd eerst 70% van de woningen verkocht zijn. De verkoop gebeurt dan ook in deelprojecten. Hierdoor kan er sneller gestart worden met de bouw van een klein aantal woningen. Zo blijft de verkoop en de bouw overzichtelijk voor ontwikkelaar, bouwer en inwoners van Achterveld. De appartementen en eengezinswoningen in dit deelproject zijn allemaal verkocht. In 2016 verwacht de bouwcombinatie te kunnen starten met de verkoop en realisatie van het volgende deelproject, bestaande uit drie appartementen, 22 eengezinswoningen, vier tweekappers en twee vrijstaande woningen. Belangstellenden kunnen zich op de website, www.ontdekachterveld.nl, aanmelden.

Groot Agteveld

Groot Agteveld telt in totaal ca. 231 woningen in diverse stijlen en vrije kavels. Eigentijdse appartementen in het centrum, eengezinswoningen in rijtjes en vrijstaande en twee-onder-een-kap woningen. Een mix van huur- en koopwoningen voor starters, gezinnen en senioren in diverse prijsklassen. Woningstichting Leusden is verantwoordelijk voor de verhuur van de woningen. Meer informatie over het project is te vinden op www.ontdekachterveld.nl

(Foto: Kopers van het eerste uur, Marieke de Vette en Bert Bulsink, onthulden samen het feestelijke bouwdoek en plaatsten de vlag in top.)