Herrie op de Prairie komt eraan

LEUSDEN De disco van Leusden komt er weer aan. De Ronde Tafel presenteert Herrie op de Prairie in Fort33 op 27 januari 2018. Alle opbrengsten van deze avond zullen ten goede komen aan een goed doel in Leusden. De tafelaars kozen hiervoor het zomerkamp bij de YMCA voor de kinderen van de gezinnen die bij de Voedselbank Leusden komen.

Met de dresscode cowboys en indianen hopen de Tafelaars weer op een geslaagde proud to be vout avond. ,,Voor de twaalfde keer organiseren we een feestavond die niemand wil missen. Ben je niet verkleed dan val je juist op", begint Barry van Ravenhorst, één van de vijftien Tafelaars die Leusden rijk is.

Het goede doel waaraan de opbrengsten worden geschonken wordt elk jaar opnieuw gekozen. ,,We proberen daar altijd een Leusdens tintje aan te geven en het moet voor meerdere mensen zijn. Afgelopen jaar hebben we geld opgehaald voor het nieuwe Prinses Maxima Centrum Utrecht waar de goede doelen commissie nog in gesprek is om te kijken naar het Leusdense tintje. Dit jaar kiezen we ervoor om het zomerkamp bij de YMCA voor de kinderen van de gezinnen die bij de Voedselbank Leusden komen, te bekostigen. Daar bepalen we van te voren een budget voor, waar we natuurlijk het liefst over heen gaan. Fort33 is een goede partner voor onze disco want zij stellen al hun vrijwilligers beschikbaar tijdens deze avond."

DIVERSITEIT De Tafelaars, zoals de leden van de Ronde Tafel 128 Leusden genoemd worden, zijn mannen en vallen allemaal in de leeftijdscategorie van 25 tot 40 jaar. Elk jaar wisselt het bestuur en tweemaal per maand komt de groep bij elkaar, naast eventuele jaarlijkse activiteiten zoals een survivalweekend of een running diner. ,,Veel van ons zijn ondernemers en hebben een volle agenda. Juist dat maakt je geschikt als Tafelaar. Naast (internationale) vriendschap en het delen van kennis willen we ook graag een gezamenlijke bijdrage aan de gemeenschap leveren."

De organisatie kent verschillende commissies en elk lid zit in twee tot drie commissies. Het kennisdelen heeft tot gevolg dat er binnen de groep een grote diversiteit aan beroepen. ,,Als we allemaal hetzelfde zouden doen, leer je ook niets van elkaar. Dat maakt het juist zo verrassend omdat je in aanraking komt met onderwerpen of activiteiten waar je zelf niet aan gedacht zou hebben."

SUPPORTEN Afgelopen jaar was de Ronde Tafel zichtbaar tijdens de Dorpsdag waar ze de zeepkistenrace organiseerden. ,,Dat was zo gaaf om te organiseren, dat gaan we volgend jaar weer doen. Zo kennen we ook een Hudmo; een handen uit de mouwen project. Afgelopen jaar hebben we bijvoorbeeld meegeholpen met de aanleg van de beweeg- en belevenistuin van Boerderij Groot Schutterhoef van Stichting Philadelphia. We zijn dan officieel geen service club maar supporten wel de gemeente waar we wonen door geld op te halen voor een maatschappelijk doel of steken de handen uit de mouwen. Ons motto is ook Adopt - Adapt - Improve. Tafelen doen we in voor- en tegenspoed."

TICKETS Voor het proud to be vout feest Herrie op de Prairie kunnen de tickets vanaf 8 december online besteld worden op www.proudtobevout.nl. Ook zijn de kaarten verkrijgbaar bij de voorverkoopadressen Jumbo Wahle, Mark's Barbershop en Herbrink makelaars. Tijdens de avond zelf kunnen muntjes gekocht worden voor de drankjes.