• Koen Suyk

Heiligenbergerweg 's avonds en 's nachts tijdelijk afgesloten

LEUSDEN Het kruispunt Heiligenbergerweg, Lockhorsterweg en Burg. De Beaufortweg wordt van maandag 29 augustus tot en met vrijdag 2 september van 21.00 tot 6.00 uur afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer vanwege nachtelijke asfalteringswerkzaamheden.

Het verkeer wordt met informatieborden omgeleid via de Randweg en de Arnhemseweg. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van de route langs de Heiligenbergerweg. Ook kunnen zij doorfietsen over de route Lockhorsterweg en Burgemeester De Beaufortweg. De bussen van lijn 77, 78, en 80 rijden in deze periode na 21.00 uur via een omleiding over de Arnhemseweg.

De onderhoudswerkzaamheden aan de rijbaan en de fietspaden op het kruispunt starten maandag 22 augustus en duren tot en met vrijdag 2 september. De huidige asfaltdeklaag wordt vervangen door een nieuwe asfalt deklaag. Ter verhoging van de veiligheid worden daarnaast een aantal snelheidsbeperkende maatregelen genomen, zoals de aanleg van een 60-kilometerplateau. Omwonenden zijn per brief geïnformeerd. De planning wordt aangepast als onderhoudswerk vanwege de weersomstandigheden niet mogelijk is. Op de website van de gemeente Leusden (www.leusden.nl) is de stand van zaken te vinden.