Groot Krakhorst: een combi van oud en nieuw

LEUSDEN De samenwerkingsovereenkomst tussen Stichting Grasboom Leusden (SGL) en Woningstichting Leusden (WSL) is ondertekend. Bloemendal Bouw b.v. richt het bouwterrein in om aan de slag te gaan. Deze week start de (her)bouw van Groot Krakhorst: 12 wooneenheden en een gemeenschappelijke ruimte voor jongeren met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Een bijzonder project waar oude elementen van de oorspronkelijke boerderij terugkeren in de nieuwbouw.

Maandag 14 december tekenden Piet Oudejans en Mariandel Mooijman namens SGL de samenwerkingsovereenkomst met WSL. ,,Na bijna drie jaar voorbereiding kan de bouw van ons wooncomplex starten, we zijn blij dat dit moment nu echt plaatsvindt. We vinden het een prachtig ontwerp en kunnen niet wachten tot we de sleutels krijgen," zegt Piet Oudejans, voorzitter van SGL. Monique Brewster, bestuurder WSL, is juist verrast dat het zo snel van start gaat. "Voor een sociaal woningbouwproject is het niet ongewoon dat de voorbereidingstijd zo'n acht jaar duurt. Complimenten dus voor het snelle voorwerk, de snelle besluitvorming en een prachtig ontwerp."

Bert Boeijink, directeur van Bloemendal is blij met dit unieke project: ,,Groot-Krakhorst komt dankzij de Grasboom weer tot bloei." Deze week heeft Bloemendal Bouw b.v. het terrein afgebakend met hekken. Na de feestdagen starten de echte werkzaamheden. ,,Het mooie aan dit project is dat we de kopgevels van de varkensschuur behouden. Deze staan tijdens de bouw veilig aan de zijkant van het project, om later weer terug te keren in het nieuwe gebouw. Een combinatie van oud en nieuw, waarbij toch nog een stukje van het originele Groot Krakhorst behouden blijft."

Geïnteresseerde ouders en jongeren mogen zich aanmelden bij de Stichting Grasboom Leusden. Op leusden.degrasboom.org staat meer informatie.

(Foto's gemaakt door Judith van 't Holt, Artist Impression getekend door Mars3D.nl.)