• Gemeente Leusden

Groot enthousiasme voor aanleg glasvezel buitengebied

LEUSDEN Digitale Stad Leusden en vijfentwintig buurtambassadeurs hebben de afgelopen weken hard gewerkt om de bewoners in het buitengebied van Leusden en delen van Barneveld en Woudenberg te interesseren voor glasvezel. En met succes. In vier weken tijd heeft 54 procent van de huishoudens het contract getekend voor de aanleg van glasvezel. Een resultaat waar iedereen erg blij mee is.

Dat werd maandagavond duidelijk in de bijeenkomst met de buurtambassadeurs, Digitale Stad Leusden en de gemeente in het gemeentehuis. In een bijeenkomst werden de ervaringen en resultaten uitgewisseld. Het gevoel van de aanwezigen was dat het percentage zeker nog verder omhoog zou kunnen naar de beoogde 60 procent. „Ik heb er alle vertrouwen in dat de toekomstbestendige breedbandverbinding ook in ons mooie buitengebied wordt gerealiseerd", aldus wethouder Jan Overweg.

Vanwege het grote enthousiasme is de termijn voor aanmelding tegen het huidige tarief te verlengen tot maandag 30 oktober. Meer informatie is te vinden op www.digitalestadleusden.nl.