• Iedere kraam heeft een eigen assortiment.

    Arnoud J Spaaij

Gratis winkelen bij DWS

ACHTERVELD Meer aankleding rondom de rommelmarkt wil de organiserende commissie van muziekvereniging Door Wilskracht Sterk. De jaarlijkse rommelmarkt wordt georganiseerd voor de broodnodige inkomsten van de vereniging maar is ook een echt dorpsevenement.

Arnoud J Spaaij

 

Met zo'n honderdtwintig kubieke meter aan spullen is de rommelmarkt van muziekvereniging DWS misschien niet de grootste maar het is zeker één van de best gesorteerde rommelmarkten. Daarvoor werken tientallen vrijwilligers mee om de ingezamelde spullen vanuit de opslag naar het rommelmarktterrein te brengen. En daar worden de spullen netjes gesorteerd.

VRIJWILLIGERS Volgens, Nick, lid van de 6-koppige rommelmarktcommissie, zijn de ongeveer 70 kramen de laatste zaterdag van augustus allemaal bezet door vrijwilligers die de bezoekers helpen bij het maken van een keuze uit de spullen.Het inzamelen van de spullen gebeurt door het hele jaar heen, naast de ophaaldag aan het begin van de zomer in Achterveld. Verder kunnen altijd spullen worden aangemeld zodat leden van de muziekvereniging deze kunnen komen ophalen. ,,Ook nu nog," benadrukt Nick, ,,we kunnen altijd spullen gebruiken. Als mensen zoeken via Google op 'DWS rommelmarkt' komen ze vanzelf op een pagina waarop een aanmelding kan worden ingevuld."

SPONSORING De commissie zoekt voortdurend naar leuke toevoegingen op de rommelmarkt. Vorig jaar werd de sponsoring van kramen bedacht. Het succes daarvan wordt nu gecontinueerd. Inmiddels is de, lokaal beroemde, worstenkraam al jaren een succes. En dit jaar kan een aantal minuten gratis winkelen op de rommelmarkt worden gewonnen. Daarvoor organiseert de club een prijsvraag. Via Facebook kan een vraag worden beantwoord de komende weken.

ACTIVITEITEN En op de braderie, die woensdag 17 augustus in Achterveld tijdens de week van de Tour de Junior wordt gehouden, kan een vraag bij de stand van DWS worden beantwoord. Dezelfde avond moet de eerste prijswinnaar al bekend zijn.Op de rommelmarkt zelf zijn ook weer activiteiten voor de kinderen. Ouders kunnen even rustig snuffelen bij de kramen terwijl de kinderen bezig zijn met leuke spelletjes. En, dit jaar ook nieuw, de majorettes van DWS laten een leuke show zien.De rommelmarkt wordt in eerste instantie georganiseerd voor de inkomsten.

INKOMSTEN Ook al is het evenement van waarde als dorpsdag, de vereniging kan niet zonder de inkomsten. Nick: "We zijn als vereniging heel actief. Iedere maand zamelen we oud papier in. Met de Pasen verkopen we verse eieren aan de deur in het dorp en diverse andere activiteiten organiseren we voor extra inkomsten." Sinds de vereniging geen structurele subsidie meer ontvangt is de muziekclub aangewezen op eigen creativiteit om het huishoudboekje op orde te houden.

Maar met alleen lidmaatschapsgeld zijn de kosten niet te dekken. Salarissen van docenten, instrumenten en allerlei andere kosten drukken flink op de begroting.

Rommelmarkt DWS: zaterdag 27 augustus vanaf 09:30 uur, op het terrein van De Moespot in het hart van Achterveld