Gouden Vraagteken voor twee verenigingen

LEUSDEN Muziekvereniging Door Wilskracht Sterkt uit Achterveld en muziekvereniging Lisiduna Leusden hebben een Gouden Vraagteken van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Povincie Utrecht gewonen. Ook het regionale Grebbelinie in het Vizier won een Gouden Vraagteken.

De winnaars van de vierde editie van Advies op Maat zijn donderdag bekend gemaakt. Er waren dit jaar 36 inzendingen van culturele vrijwilligersorganisaties en verenigingen. Mariette Pennarts reikte de twintig winnaars 'het Gouden Vraagteken' uit tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Huis voor de provincie.

De twintig winnaars zijn: Drumfanfare Jonathan, Grebbelinie in het vizier, Grootkoor Jubilate Deo Woudenberg, Museum Veenendaal, Muziek- en Showband Juliana, Muziekvereniging Eendracht maakt macht, Muziekvereniging Door Wilskracht Sterk, Muziekvereniging Lisiduna Leusden, Nieuwe erven, Oratorium Vereniging Veenendaal, Popkoor All4fun, Sint Nicolaas Comité Amersfoort, Toneelroute Vianen, Utrechts Studenten Koor en Orkest,Viaans Klokkenluidersgilde 'De grote klok', Vroeger en Nu, Vrouwenkoor refreshSing, Wijks Vocaal, Zeister Muziekdagen en Harmonieorkest Manderen.

ADVIES De twintig winnende organisaties ontvangen een Gouden Vraagteken waarmee zij vijf dagdelen advies kunnen krijgen van een adviseur van de SESAM Academie. Deze gecertificeerde adviseurs begeleiden de organisatie bij vragen over strategieontwikkeling, fondsenwerving, pr en marketing, verandering van bestuursmodel, vrijwilligersbeleid, vergroting van de eigen inkomsten, versterking van de communicatie. De adviseurs zijn senioren die hun kennis en managementervaring belangeloos inzetten. Met als doel het ondersteunen en verder ontwikkelen van vrijwilligersorganisaties en een gezonde financiële basis te creëren.

HOOFDPRIJS Een jaar na de prijsuitreiking volgt een tweede uitreiking, waarbij elk deelnemend bestuur twee extra dagdelen advies kan winnen voor verdieping van de vraag of coaching tijdens de uitvoeringsfase van het advies. Eén organisatie zal bovendien het Gouden Uitroepteken winnen: een geldprijs van 5.000 euro voor de vereniging of stichting die het meest innovatieve en succesvolle resultaat heeft bereikt dankzij het adviestraject. De jury zal op basis van een motivatie en het behaalde resultaat een winnaar aanwijzen. Organisaties kunnen zelf aangeven of zij mee willen dingen naar de geldprijs

ADVIES OP MAAT Advies op Maat is bedoeld voor culturele vrijwilligersorganisaties en verenigingen met vragen als: hoe werf en bind ik nieuwe leden? Waar vind ik sponsoren? Hoe geef ik onze PR goed vorm? Het is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht en de provincie Utrecht. Dit jaar is de vierde editie van Advies op Maat.