• Alle scholen uit Leusden, waaronder ook Taalschool Voila, liepen dit jaar mee.

    Foto Rinus van Denderen
  • Foto Rinus van Denderen

Goede sfeer bij avondvierdaagse

LEUSDEN Vanaf het plein bij Fort33 liepen honderden kinderen en individuele lopers vorige week de 27e editie van de Leusdense avondvierdaagse. De kinderen hebben zich goed vermaakt en op alle dagen was het prima wandelweer, alleen op donderdag was er hier en daar een buitje. Alle scholen uit Leusden, waaronder ook Taalschool Voila, liepen dit jaar mee.

Ook verschillende verenigingen en groepen hadden zich bij de groep aangesloten. Naast 130 individuele lopers lopen ook enkele medewerkers en bewoners van zorgcentrum Lisiduna mee.

De start en finish vonden plaats bij Fort33 waar ook een kinder-DJ te vinden was die zorgde dat de sfeer er meteen goed in zat. Op de tweede dag was er een sfeervolle doortocht op het Maximaplein met het dweil-orkest van muziekvereniging Lisiduna uit Leusden.

APPLAUS Op de locatie van het defilé aan de Zwarteweg / Beaufortweg was het gezellig druk tijdens de intocht. Dit jaar kreeg juf Marion van RKBS De Rossenberg de speciale aandacht van burgemeester Gerolf Bouwmeester. Na 40 jaar juf bij De Rossenberg geweest te zijn, liep ze dit jaar voor de laatste keer mee als begeleidster van de school en kreeg veel applaus van de deelnemers en het publiek.

MUZIEK Drie grote muziekgezelschappen zorgden voor de muzikale begeleiding tijdens het defilé. Voorop liep dit jaar de doedelzakband Pegasus Pipes & Drums, gevolgd door Juliana uit Amersfoort en muziekvereniging Lisiduna sloot de stoet af. Na afloop speelden de doedelzakspelers nog enkele nummer bij de café's aan de Zwarteweg, daar liep de feestvreugde nog even door.

WERKZAAMHEDEN De werkzaamheden bij het kruispunt Noorderinslag-Groene Zoom-Heligenbergerweg in Leusden-Zuid konden de pret niet drukken. De kraanmachinist van de torenkraan op het AFAS bouwterrein had de vlag van de avondvierdaagse in de hoogte gehesen.

OPGERUIMD LEUSDEN De actie van Opgeruimd Leusden was wederom een groot succes. De kinderen dumpte niet alleen hun eigen afval in de afvalzakjes die bij de start uitgedeeld werden, maar raapte onderweg ook afval op.