• De Goede Doelendag bij Theo Meijer Sport moet net als vorig jaar een groot succes worden.

    Foto Rinus van Denderen

Goede Doelendag bij Theo Meijer: 'We moeten klein blijven denken'

LEUSDEN Een Goede Doelendag gekoppeld aan een open dag; Theo Meijer Sport deed het vorig jaar al eens en ook dit kalenderjaar staat er weer zo'n dag op de agenda. Tijdens tweede paasdag op 22 april zal de club in het teken staan van Stichting a life without lyme en de RopaRun.

Jeroen van der Veer

Al jarenlang is Theo Meijer een gevestigde naam en daar wil het nu van profiteren tijdens de Goede Doelendag op 22 april. Een groot deel van de dag zullen er diverse activiteiten voor jong en oud in het pand aan de Plantageweg in Leusden zijn. Er is daarbij één missie; zoveel mogelijk geld ophalen voor Stichting a life without Lyme en de RopaRun.

DE GOEDE DOELEN Jarenlang hield Theo Meijer met zijn sportschool diverse goede doelen acties en daar is het vorig jaar voor het eerst van afgeweken. ,,Mensen worden soms een beetje 'goede doelen moe' en daarom besloten wij gewoon een centrale dag te organiseren", duidt Meijer. ,,Vorig jaar bleek echter dat drie goede doelen voor één dag iets te veel was, waardoor we er nu voor twee hebben gekozen die dicht bij ons en de leden staat."

Een daarvan is Stichting a life without Lyme. De ziekte Lyme is voor veel mensen gelukkig een ver van hun bedshow, maar voor Meijer en zijn team helaas niet. ,,Een van mijn klanten zijn dochtertje heeft anderhalf jaar geleden te horen gekregen dat zij het heeft. Het betreft de zware vorm. Zij zijn nu nog altijd zoekende naar de juist behandelingen en ik had hen vorig jaar beloofd ons hiervoor in te zetten. Wij maken dan onze woorden waar en gaan er met z'n allen voor."

Het andere goede doel is er eentje die vorig jaar ook omarmt werd door Theo Meijer en zijn team. De Roparun gaat dit jaar gelopen worden door twee van zijn instructeurs. De non-stop estafetteloop is van Parijs tot en met Rotterdam en deze organisatie wil zoveel mogelijk geld inzamelen om projecten te financieren die het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, veraangenamen.

ACTIVITEITEN De gehele dag zullen er diverse activiteiten zijn om het opgehaalde bedrag zo hoog mogelijk te laten worden. Om 08.30 uur openen de deuren van Theo Meijer Sport en om 09.00 uur starten de eerste lessen. BodyPump, Yoga, Dance workouts, en Grit & CXworx staan op het programma bij de groepslessen en er zijn ook ouder en kind activiteiten.

,,Dat was vorig jaar echt een groot succes", glundert Meijer. ,,Hadden we ruim honderd kinderen en ouders op de judomat staan die tegen elkaar gingen sparren. Fantastisch om te zien en daarom is dat onderdeel tweede paasdag er natuurlijk ook weer bij."

Daarnaast is er ook een bootcamp om 9.15 uur die ouders met hun kind kunnen doen en wordt ook Boks & Kickfit georganiseerd. ,,We vragen een bijdrage van vijf euro per les per deelnemer en echt iedereen is welkom. Jong of oud? Sportief of niet sportief? Kom en leef je uit."

ONTWIKKELINGEN Dat welkomsgevoel hoopt Theo Meijer altijd in zijn sportschool te kunnen geven. Wie er ook binnenloopt, iedereen moet zich op zijn gemak voelen. Het is volgens hem al jaren een van de sterke punten van hem en zijn team. ,,Ik hou mijn mensen altijd voor dat we klein moeten blijven denken. We moeten geen fabriek zijn. Als Pietje binnen komt lopen in het horecagedeelte, hoop ik dat mijn mensen weten dat hij een cappuccino met een suiker wil. Wij krijgen ook van de mensen terug dat dit een kwaliteit van ons is en dat koesteren wij."

In een vrij drukke markt houdt Theo Meijer toch al jaren zijn hoofd boven het maaiveld en is het constant in ontwikkeling. Daarnaast gaat het mee met de veranderingen. Zo is het buiten fitness redelijk hot en ook het boksen is opeens booming. Daar wordt dan ook op ingespeeld. ,,In bokszaktrainingen willen wij nu bijvoorbeeld nog meer gaan investeren, net als in de personal trainingen. We zijn nu aan het bekijken hoe we dat het best vorm kunnen geven."

INDENTITEIT Kijken waar het stappen in kan maken is iets wat ze eigenlijk continu doen bij Theo Meijer Sport. Zo staat er ook al heel lang een klein zwembad op het wensenlijstje van de sportschooleigenaar. ,,Natuurlijk wordt daar over nagedacht en naar gekeken, maar dat is nu nog niet aan de orde. Maar goed, het geeft wel aan dat wij niet stilstaan en continu nadenken over volgende stappen."

Over het ledenaantal mag Meijer niet klagen, maar merkt het wel dat wat is afgenomen door de crisis. ,,Daar heeft iedere sportschool last van gehad en wij ook. Ik moet eerlijk bekennen dat dit best lastig was, maar we zijn er goed uitgekomen. Dat komt omdat we altijd onze eigen identiteit zijn blijven houden en niet mee zijn gegaan met de massa."

OPEN DAG De Goededoelen-dag combineert Theo Meijer Sport direct met een Open Dag en hij hoopt mensen van Leusden en omstreken het warme gevoel te kunnen laten ervaren. ,,Stap binnen, doe mee en voel je thuis. Daarnaast steun je ook nog eens het goede doel en zijn er leuke kortingsacties."