Gezondheidsonderzoek heeft meer deelnemers nodig

LEUSDEN Bij 2300 inwoners van de gemeente Leusden viel begin september een uitnodiging van de GGD op de mat om mee te doen aan een gezondheidsonderzoek. Inmiddels zijn al een flink aantal vragenlijsten ingevuld en teruggestuurd. Maar om betrouwbare resultaten te behalen, zijn er nog meer nodig meldt de gemeente. Daarom roept wethouder Jan Overweg inwoners op om alsnog de vragenlijst in te vullen.

In de vragenlijst staan vragen over allerlei onderwerpen, zoals bewegen, contacten in de buurt of over hoe iemand zich voelt. Wethouder Jan Overweg: ,,De gemeente gebruikt deze resultaten voor haar plannen om de leefbaarheid in de gemeente te verbeteren. Denk daarbij aan het bevorderen van een gezonde leefstijl, het versterken van saamhorigheid en preventie. Daarnaast worden activiteiten op maat ingezet om de gezondheid van inwoners te verbeteren, want we willen dat iedereen zo lang mogelijk gezond blijft en zo goed mogelijk mee kan doen."

Inwoners die de digitale vragenlijst hebben ingevuld, kunnen na afloop van het onderzoek een persoonlijk leefstijlprofiel inkijken. In het leefstijlprofiel worden op basis van de gegeven antwoorden tips gegeven voor een gezonde leefstijl.

Meer informatie over de gezondheidsmonitorop www.ggdru.nl/gezondheidsmonitor.