Gezamenlijke Veteranenbijeenkomst Amersfoort en Leusden 5 mei

LEUSDEN 'Wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst'. Onder dat motto viert Nederland op 5 mei 70 jaar bevrijding. In dit kader past ook het jaarlijks eerbetoon van Amersfoort en Leusden aan de veteranen. Op 5 mei is er voor hen een speciale bijeenkomst op De Hof in Amersfoort.

Alle veteranen uit Leusden en Amersfoort, jong en oud, zijn uitgenodigd om samen met partner/introducé(e) op 5 mei te gast te zijn bij het speciale programma op De Hof en in de Sint Joriskerk in Amersfoort. Zij zijn welkom vanaf 09.45 uur. Het programma begint om 10.00 uur met het ontsteken van het bevrijdingsvuur.

Na een korte plechtigheid is er een informeel samenzijn in de Sint Joriskerk, waar ook de overzichtstentoonstelling van de kunstenaars van 'De Ploegh' met als thema Verbinding te zien is. Het programma eindigt om 12.15 uur.

Wie nog geen uitnodiging heeft ontvangen en de bijeenkomst wil bijwonen, kan zich nog aanmelden. Dit kan vóór 21 april 2015 via e-mail veteranendag@amersfoort.nl .

Belangstellenden kunnen zich eventueel aanmelden voor vervoer van station Amersfoort (uitgang Piet Mondriaanplein) naar De Hof (vertrek vanaf station Amersfoort-Centrum om 09.30 uur).