• Politie Midden-Nederland
  • Politie Midden-Nederland
  • Politie Midden-Nederland

Gestolen pinpas uit woon- zorgcomplex Leusden gebruikt in Utrecht

LEUSDEN Een medewerkster van begeleid wonen organisatie Abrona in Leusden ontdekte op dinsdagochtend 23 augustus dat er is ingebroken in het kantoor. Het geldkistje is verdwenen met daarin wat geld en twee pinpassen. Met die gestolen passen is gepind bij verschillende automaten. De zaak werd woensdagavond behandeld in Bureau Hengeveld, het opsporingsprogramma van RTV Utrecht.

De inbraak vond plaats in wooncomplex voor verstandelijk gehandicapten De Stegel aan de Stijgbeugel in Leusden. Op de avond ervoor is er nog niets aan de hand, de medewerkster sluit de boel netjes af, maar de volgende ochtend rond 7.00 uur ontdekte ze dat er 's nachts is ingebroken.

PINNEN Met de gestolen passen is diezelfde nacht nog gepind bij het Smaragdplein in Utrecht. Dat gebeurt rond 2.45 uur. Even daarna, rond 3.30 uur, wordt er door een man gepind bij een automaat aan de Roelantdreef bij winkelcentrum Overvecht. Daar is geen bewakingsbeeld van. Even later, rond 3.45 uur, komt dezelfde man weer in beeld. Nu bij een automaat aan de Andesdreef in Utrecht Overvecht. Hij duikt ongeveer tweeënhalf uur later weer op bij een pinautomaat in Weesp. In totaal wordt er meer dan 2000 euro gepind.

De verdachte heeft een blanke huidskleur, is ongeveer 20 tot 25 jaar oud, heeft een normaal postuur en kort, zwart haar. Hij droeg een zwarte pet met wit logo, donkere spijkerbroek met scheuren aan de voor- en achterkant en rookte een sigaret of sigaartje.

De verdachte heeft alle keren andere bovenkleding aan. Eerst zien we hem met een blauw poloshirt, daarna met een gewatteerde jas en in Weesp droeg hij een andere donkergekleurde jas.

Wie de verdachte herkent of weet wie er achter de inbraak in het woon- zorgcomplex in Leusden zit, kan contact opnemen met tel. 0800-6070. Dit kan ook anoniem: tel. 0800-7000.

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.