• Jos Traa

Gerard van Dijk 'krentenpuuper' in Achterveld

ACHTERVELD Het Carnaval is losgebarsten in Achterveld, dat deze dagen Puupenkoppenland heet. De afgelopen weken gonsde het al: in schuren en garages wordt gezaagd en getimmerd aan filmsets, liedjes en dansjes worden geoefend: het is 'niet te filmen'.

Prins Puup Zjoske, adjudant Woody en de Raad van Elf roeren zich. De sleutel van Puupenkoppenland werd vrijdagmorgen door Burgemeester Bouwmeester overhandigd in de residentie van de Puupenkoppen, het 100 Gram Gebouw. De burgemeester toonde een fantastische 'stomme' film. Zoals het carnaval betaamt, werden er de nodige ludieke steekjes en stekeligheden uitgewisseld. Daarna zijn de Prins en zijn gevolg een uurtje gaan werken aan hun teamgevoel: op de plaatselijke Bowlingbaan.

Vrijdagavond ging het helemaal los in een uitverkocht 100 Gram Gebouw. Met verschillende carnavalsverenigingen uit het land was het één groot feest. Klap op de vuurpijl vas de uitreiking van de KrentenPuup. Deze werd uitgereikt nadat de KrentenPuuper van vorig jaar Theo Blom zijn herinneringsPuup overhandigd had gekregen. De KrentenPuup wordt uitgereikt aan die persoon of personen uit Achterveld, die veel voor de gemeenschap heeft/hebben betekend.

KRENTENPUUP Gerard is een gedreven, veelzijdige, No-Nonsens-Man die diverse functies bekleed heeft bij de Rabobank, was scheidsrechter bij Avanti-volleybal, bestuurslid van 'Ons Gebouw', voorzitter van de Parochiële Caritas Instelling, voorzitter van stichting WALO, lid van carnavalsbouwgroep 'De Maôtsjap onder Invloed', lid van de Kerstmarktcommissie, penningmeester, spreekstalmeester en voorzitter van shantykoor 'De Ankervelders', lid van AJA (Activiteiten Jozefkerk Achterveld), hand en span bij Bouwdorp Achterveld, lid van de restauratiecommisie St. Jozefkerk, klusmaatje en automaatje bij DAVA.