• Leusden ZeT
  • Leusden ZeT
  • Leusden ZeT

Genomineerden Wijkvrijwilliger van het jaar bekend

LEUSDEN Wijkvereniging Leusden ZeT wil de vrijwilligers die zich inzetten voor Leusden Zuid en de Tabaksteeg in het zonnetje zetten. Daarom zijn drie wijkbewoners genomineerd voor de titel Wijkvrijwilliger van het jaar. 

Sitty van de Pijpenkamp, Gonny Reus en Rita Cloosterman maken dit jaar kans op de titel.

KLAARSTAAN Sitty van de Pijpenkamp is volgens de vereniging een wijkbewoonster die niet stil kan zitten en voor iedereen klaar staat. Ze is actief bij de EHBO, collecteert voor de hart- en nierstichting, leert Nederlands aan nieuwe Nederlanders en geeft reanimatietraining. ,,Allemaal onder het mom: Ik wil er zijn voor andere mensen," zegt de vereniging.

VOEDSELBANK Gonny Reus is een vrijwilliger bij Maxima's. Ze staat altijd klaar als vrijwilliger en zoals Paul van der Spaa van Maxima's zegt: ,,Ze is er als eerste en gaat pas als laatste weg als alles gedaan is." Zo runde ze tijdens de laatste Kerstmarkt nog een actie voor de Voedselbank.

OUDEREN Rita Cloosterman is een van de drijvende krachten achter de wekelijkse koffieochtend van Leusden ZeT. Daarnaast staat ze klaar voor veel ouderen in de wijk. Zo is ze actief als ouderen- en veiligheidsadviseur namens de ouderenbonden. Maar ook helpt ze bewoners met de belastingaangifte en helpt ze mensen die net wat meer hulp nodig hebben.

STEENTJE BIJDRAGEN ,,Zo veel mensen helpen elkaar en dragen daarmee hun steentje bij aan een mooie en gemeenschappelijke wijk. Graag willen we die mensen bedanken voor hun inzet", licht Martijn Kleppe, voorzitter van Leusden ZeT, toe. Een commissie kiest de uiteindelijk winnaar en roept wijkbewoners op om hen te adviseren door een voorkeur door te geven via www.leusdenzet.nl

NIEUWJAARSBORREL Tijdens de nieuwjaarsborrel van Leusden ZeT op zaterdag 12 januari 2019 maakt wethouder Erik van Beurden de wijkvrijwilliger van het jaar bekend.