Gemeente zoekt initiatiefnemers voor plaatsing zonnepanelen

LEUSDEN De gemeente Leusden zoekt lokale initiatiefnemers die zonnepanelen op het dak van De Korf en andere gemeentelijke gebouwen willen plaatsen. Lokale initiatieven kunnen zich aanmelden tot en met donderdag 14 juli. Het initiatief dat het meeste bijdraagt aan duurzame energieopwekking en -gebruik én inwoners het meest betrekt, mag met de opdracht aan de gang. Voor 1 januari 2017 moeten de zonnepanelen op het dak van de Korf liggen.

Het initiatief past bij de ambitie van de gemeente om meer duurzame energie in Leusden op te wekken en te gebruiken, meldt de gemeente Leusden in een persbericht.

DE KORF Het dak van De Korf biedt ruimte voor vierhonderd zonnepanelen. Omdat het dak van De Korf op het zuiden gericht is en geen schaduw heeft, kunnen de vierhonderd zonnepanelen straks ongeveer 100.000 kWh per jaar produceren. Dat is evenveel als het elektriciteitsverbruik van dertig Leusdense huishoudens. Naast de Korf zijn nog zeker vijf andere gemeentelijke gebouwen geschikt voor zonne-energie. Deze gebouwen komen beschikbaar nadat het zonnedak van De Korf is gerealiseerd en als het dak de komende vijftien jaar niet vervangen hoeft te worden.

AANMELDEN Initiatiefnemers kunnen tot en met donderdag 14 juli zich aanmelden met een businessplan waarin bovenstaande criteria ingevuld zijn. Het businessplan kan opgestuurd worden naar Gemeente Leusden, Postbus 150, 3830 AD Leusden of naar gemeente@leusden.nl. Meer informatie is te vinden op de website van de Gemeente Leusden.