• L. Thijssen

Gemeente zoekt beheerder voor Museumbunker Grebbelinie

LEUSDEN De Museumbunker op de Liniedijk aan de Langesteeg wordt beheerd door een groep vrijwilligers die de bunker 's morgens openen en 's avonds sluiten. Het team is op zoek naar versterking.

Met name naar iemand die wat coördinerende taken op zich wil nemen en die de bunker één dag in de week wil openen en sluiten. Gedurende de openingstijden tussen 10.00 uur en 16.00 uur is de bunker onbemand.

Het museum trekt nu voor het tweede jaar veel bezoekers tijdens het toeristische seizoen. ,,Het gastenboek staat vol met enthousiaste reacties van bezoekers, van jong tot oud die uit verschillende uithoeken van het land de bunker zijn komen bezichtigen", aldus de gemeente Leusden.

Bij interesse, kan contact worden opgenomen met mevrouw Thijssen van gemeente Leusden: gemeente@leusden.nl o.v.v. beheerder Museumbunker. Of te. 14033.

De Museumbunker, gevestigd op de Langesteeg 2 werd in 2014 omgebouwd tot klein museum over de oorlogsjaren 1940-1945. Hierdoor is deze historie beleefbaar gemaakt. De museumbunker kwam tot stand door samenwerking tussen Historische Kring Leusden en de gemeente Leusden.