Gedeputeerde Pennarts en wethouder Van Beurden onthullen Fairtradebord

LEUSDEN Gedeputeerde Pennarts en wethouder Van Beurden hebben vrijdag samen met de werkgroep Fairtrade Leusden het Fairtrade-gemeentebord onthuld. Het is het eerste bord in een reeks dat laat zien dat iedereen in Leusden terecht kan voor eerlijke producten.

Leusden heeft een snelheidsrecord. In minder dan 8 maanden heeft de werkgroep Fairtrade Leusden klaar gestoomd voor de titel Fairtrade-gemeente, terwijl hier gemiddeld twee jaar voor staat.

De werkgroep bestaat uit enthousiaste inwoners en ondernemers uit Leusden en Achterveld. Zij zetten zich de komende tijd in om Fairtrade nog bekender te maken in Leusden en de titel vast te houden. Op de website van de werkgroep

www.leusden.nl/fairtrade is informatie te vinden over deelnemende bedrijven en activiteiten.

Naast eerlijke fairtradeproducten is er in Leusden een groot aanbod van lokale producten. Inwoners van Leusden weten de winkels en boerderijen steeds beter te vinden. Fairtrade en lokaal versterken elkaar en passen bij

een bewuste levensstijl.

Leusden heeft er voor gezorgd dat in de provincie Utrecht genoeg gemeenten met Fairtradetitel zijn. De provincie hoopt binnenkort de titel Fairtrade-provincie te behalen. Daarvoor zijn nog enkele actieve werkgroepen nodig.