• Foto Photovorm Klaas van Huizen
  • Foto Photovorm Klaas van Huizen

Foto's expositie Donker in de verkoop

LEUSDEN De twintig foto's van de buitententoonstelling Donker gaan vanaf vandaag (vrijdag) in de verkoop. De nachtelijke foto's van onder meer De Stenen Man, de wachttoren bij Kamp Amersfoort en het Sovjet Ereveld zijn gemaakt door de Amersfoortse fotograaf Klaas van Huizen. Hij gebruikte als lichtbron enkel een zaklantaarn. De opbrengst van de fotoverkoop komt ten goede aan de Stichting Sovjet Ereveld en Kamp Amersfoort.

Bij het startpunt van de theatrale audiotour LICHT op de begraafplaats Rusthof ligt vanaf vrijdag een catalogus met alle foto's. Daar kunnen belangstellenden hun bestelling doorgeven. Ook op de websites van de Stichting Sovjet Ereveld (www.soldaat.su) en Kamp Amersfoort (www.kampamersfoort.nl) zijn alle foto's terug te zien.

Van Huizen fotografeerde sporen van oorlog. Het resultaat was de afgelopen maanden te zien nabij Kamp Amersfoort, het Sovjet Ereveld en begraafplaats Rusthof.

Van Huizen levert de foto's van 60 bij 80 centimeter aan op dibond, waardoor ze weersbestendig zijn en ook buiten kunnen hangen. ,,Ik heb uit het hele land verzoeken gekregen om afdrukken. Vooral mijn foto's van de wachttoren bij Kamp Amersfoort, de Stenen Man en de brandende kaarsjes op het Sovjet Ereveld weten blijkbaar mensen te raken."

De foto's kosten 125 euro per stuk. De helft hiervan bedraagt productiekosten. De andere helft komt ten goede aan de Stichting Sovjet Ereveld en Kamp Amersfoort.