• Keistadnieuws
  • Keistadnieuws
  • Keistadnieuws
  • Keistadnieuws

Forse overlast door leidingbreuken in Leusden

LEUSDEN Een breuk in de waterleiding aan de Krakhorst in Leusden heeft woensdagochtend voor flink wat overlast gezorgd. En net toen de eerste leidingbreuk gerepareerd was en de waterdruk er weer opgezet werd, ontstond veertig centimeter verder opnieuw een breuk. 

De eerste melding van de waterleidingbreuk werd rond 02.00 uur gedaan, maar rond 03.30 uur werd ook de brandweer erbij geroepen omdat ook de naastgelegen gasleiding was beschadigd. Gevolg van dit alles was een groot gat in de stoep en een pleintje dat volledig onder water stond. Het water is inmiddels wel gezakt, maar er ligt nog veel modder op de straat. Bij minimaal een woning is ook de kelder blank komen te staan.

Als gevolg van de leidingbreuk kunnen omwonenden minder of geen waterdruk ervaren. Nadat de storing is opgelost kan het zijn dat er nog korte tijd sprake is van bruin water. Dit is te verhelpen door de kraan even te laten doorlopen totdat het water weer helder is.

Monteurs van zowel Vitens (waterleiding) als Stedin (gasleiding) zijn aanwezig om te leidingen te repareren. Vitens meldde aanvankelijk dat de storing omstreeks 13.00 uur verholpen moet zijn, maar door de tweede leidingbreuk aan het eind van de ochtend is het nog onbekend hoe lang de bewoners zonder water zitten.