Feestelijke start Door Achterveld voor Achterveld (+video)

ACHTERVELD Achterveld's buurthuiskamer opent donderdagmorgen 2 februari om 9.30 uur in cultureel centrum De Moespot en dat is tevens de aftrap van tal van nieuwe vrijwilligersactiviteiten. DAVA is de afkorting van Door Achterveld voor Achterveld. Deze vereniging bestaat geheel uit vrijwilligers en heeft als doel ervoor te zorgen dat (kwetsbare) mensen met plezier in het dorp kunnen blijven wonen en participeren in de samenleving.

Op donderdag 2 februari wordt het feestelijke startsein gegeven van maar liefst zes nieuwe vrijwilligers initiatieven. Dit zijn: de buurthuiskamer (gezellig samenzijn voor jong en oud), klusmaatje (kleine klusjes in en om huis), een ruilboekenkast (ruil van boeken en tijdschriften), ANWB Automaatje (vervoer naar bijvoorbeeld het ziekenhuis), Samen aan tafel (wisselende kookclub bij een dorpsgenoot thuis), en de singles-samen gezellig (zondagmiddagactiviteiten voor alleenstaanden).

Op 2 februari kan iedereen kennismaken met deze verschillende activiteiten. Er zijn diverse mensen aanwezig van de werkgroepen om vragen te stellen. De Leusdense wethouder Jan Overweg verricht de opening van de buurthuiskamer. Vertegenwoordigers van de ANWB overhandigen feestelijk de eerste ANWB Automaatje-pas aan de eerste deelnemer.

Meer informatie over DAVA: www.doorachterveld.nl.