Facebookgroep 'De anonieme sjaal' actief in Leusden

Mariska Stehouwer

[LEUSDEN[ De besloten Facebookgroep 'De anonieme sjaal' is sinds kort ook in Leusden actief. Deze landelijke groep is pas sinds half januari actief en heeft inmiddels al meer dan 13.000 leden die verspreid over heel Nederland wonen.

,,Samen maken we de wereld een beetje vrolijker, samen verspreiden we een glimlach", aldus de initiatiefneemster Linda Scheijgrond. Dit creatieve gebeuren vindt zijn oorsprong in Windsor (Canada) waar een groep vrijwilligers, the Windsor's warming crew, zelfgemaakte sjaals in bomen hingen voor de daklozen.

In Leusden is de eerste zelfgemaakte baret inmiddels gevonden, verpakt in transparante folie. Het bijgesloten briefje maakt duidelijk dat het pakketje echt voor de vind(st)er is. ,,Ik ben niet verloren of kwijtgeraakt, ik ben met veel plezier gemaakt voor jou. Neem maar mee en geniet van dit warme gebaar en probeer vandaag ook iets fijns te doen voor een ander….."

Zoals de groepsnaam al aangeeft; de maakster/maker is anoniem gebleven en het zorgde inderdaad voor een glimlach op het gezicht van de vindster.