• Selma van Meel ten Brinke

Expositie schilderijen in Moespot Achterveld

ACHTERVELD In het weekend van 4 en 5 februari is de jaarlijkse expositie van de Vrije Kwasten in de Moespot in Achterveld. Er zijn ruim vijftig schilderijen te bekijken van verschillende schilders met onder andere landschappen, portretten, abstract en vrije werken. Op zaterdag 4 februari wordt om 13.30 uur de officiële opening verricht door Maria Kemps.

Vele leden hebben wel eens een workshop gevolgd bij Maria Kemps, een enthousiaste zelfstandig kunstenaar uit Schijndel. Haar invloed is terug te zien in sommige schilderijen op deze expositie. De schilderstijl van Maria Kemps beweegt zich tussen abstract en figuratief in. Niet omdat het toevallig zo uitpakt, maar omdat de kunstenares er voor kiest vaak niet meer te tonen dan de suggestie van de realiteit.

De expositie is zowel zaterdag als zondag vrij toegankelijk tussen 10.00 en 17.00 uur. Meer informatie op www.devrijekwasten.nl.

De Vrije Kwasten is een club vrijetijdsschilders uit de regio Leusden, Achterveld, Barneveld en Amersfoort die regelmatig bijeen komen om met elkaar te schilderen. De werken die het afgelopen jaar gemaakt zijn worden tentoongesteld tijdens de jaarlijkse expositie.