• Sinterklaas op het podium met de burgemeester.

  Arnoud J Spaaij
 • Sint nam alle tijd voor foto's.

  Arnoud J Spaaij
 • Een vrolijk stel.

  Arnoud J Spaaij
 • De Zangpiet had veel succes.

  Arnoud J Spaaij

Warm welkom voor Sinterklaas in Leusden

LEUSDEN Sinterklaas vond het prachtig. Het vernieuwde Erf, het Huis van Leusden en de duizenden kinderen die stonden te wachten toen de Sint met zijn tientallen Pieten arriveerde in Leusden. 

Arnoud J Spaaij

Het was koud zaterdag maar bijna niemand had er last van. De Zingpiet was vooruit gestuurd door Sinterklaas en warmde met haar heldere stem alle wachtende kinderen, ouders en grootouders op. De boot van Sinterklaas moest ondertussen met een omweg komen. Het enorme jacht werd door een tractor gesleept, maar één meerpaal voor 't Plein kon niet naar beneden. Gelukkig lukte het wel de paal aan de ander kant van 't Plein te laten zakken en dus arriveerde de Sint alsnog op tijd.

Sinterklaas complimenteerde burgemeester Bouwmeester en de voorzitter van de Hamershof meneer Wildenboer met vernieuwde 't Plein en het Huis van Leusden. ,,Wat is het mooi hier," bracht de Sint bewonderend uit op het podium. Sint vond vooral in de Hamerhof de nieuwe speeltoestellen voor de kinderen een grote aanwinst; ,,Ik heb gehoord dat Sinterklaas bij één spel een beetje moet oppassen voor onverwacht water," zei hij wijselijk. Een beetje zorgen maakte Sinterklaas zich over de bereikbaarheid van zijn slaapkamer in Achterveld. Maar de burgervader stelde hem gerust en beloofde dat de kinderen zijn slaapkamer gereed hebben als de Sint volgende week ook zijn intocht in Achterveld doet.

Helemaal gerust gesteld trok Sinterklaas met zijn Pieten daarna het winkelcentrum in. Volgens zijn begeleidende Piet heeft hij bijna alle aanwezige kinderen een hand gegeven.

Bekijk meer foto's in het fotoalbum.