• Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Veiligheidsdag moet spectaculaire middag worden

LEUSDEN Wat doe je als iemand gewond is? Wat doet alcohol met mijn evenwicht? Hoe kan ik iets doen aan de veiligheid in mijn omgeving? Allemaal vragen waar bezoekers van de veiligheidsdag een antwoord op krijgen, meldt de gemeente. Het evenement vindt zaterdag plaats van 12.00 tot 16.00 uur op het plein voor, en in het Huis van Leusden ('t Erf 1).

Politie, brandweer, handhaving en andere hulpdiensten maken er een informatieve en spectaculaire middag van. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in een politieauto, ME-voertuig of brandweerwagen, onder begeleiding van de politie een digitale politiegame spelen of een evenwichtsparcours lopen met een zogenaamde alcoholbril. Het Rode Kruis is ook aanwezig en geeft reanimatie- en EHBO-trainingen.

De heldhaftige puppy Chase uit de hit-tekenserie Paw Patrol komt ook langs. Tussen 13.00 en 15.00 uur kunnen kinderen mascotte Chase ontmoeten en met hem op de foto gaan. Ook kunnen kinderen een brand blussen met een echte brandweerspuit, meedoen aan een EHBO-quiz of op de foto gaan als een echte brandweerman of politieagent. De toegang is gratis.