• Sinterklaas kon gemakkelijk over de Hessenweg in zijn shovel.

    Arnoud J Spaaij

Sinterklaas komt over Hessenweg

ACHTERVELD Wat heel veel automobilisten niet lukte was voor Sinterklaas geen probleem. Afgelopen zaterdag kwam de goedheiligman over de Hessenweg het dorp binnenrijden. Maar hij had er wel een bijzonder voertuig voor nodig.

Arnoud J Spaaij

Achteraf had de Sint ook wel met een sportauto kunnen komen. De aannemer is nog volop met de renovatie van de Hessenweg bezig, maar wel had diezelfde aannemer het deel waar Sinterklaas overheen reed keurig in gereedheid gebracht. De weg is zo vlak als maar kan. Ook al waren de pieten vooraf druk geweest om op hun manier, en misschien wel helemaal overbodig, mee te helpen aan alle wegwerkzaamheden en hadden vele kinderen in het dorp dat allemaal goed in gaten gehouden.

Een grote shovel was door Sinterklaas ingezet voor de intocht. Muziekvereniging Door Wilskracht Sterk ging voorop. Met een speciaal ingerichte antieke tractor werden de VIP-kinderen in de stoet vervoerd. Zij zaten tijdens de intocht en bij de ontvangst later op het C.M. de Vorplein eerste rang.

Sinterklaas zelf stond met zijn hoofdpiet, die na de intocht werd bedankt voor vele jaren organisatie in Achterveld, in een stevige bak voorop de shovel. Erachter konden de kinderen met hun ouders aansluiten.

Na de gezellige rondrit werd de Sint met zijn bijna twintig pieten verwelkomd met een feestelijk programma. Op een groot overdekt podium mocht Sinterklaas kijken naar vrolijk dansende kinderen. En burgemeester Bouwmeester was voor een tweede keer in één week aanwezig om de Sint met warme woorden toe te spreken.

Ceremoniemeester Willem Huurdeman sloot aan bij de toespraak van de burgemeester met de uitnodiging om de slaapkamer van Sinterklaas te openen. De Sint slaapt namelijk enkele keren aan het C.M. de Vorplein in Achterveld. De deur van de slaapkamer werd geopend door hoofdpiet Jacqueline. De slaapkamer is sfeervol ingericht met prachtige tekeningen en werkstukken van de schoolkinderen uit het dorp.

In dorpshuis Ons Gebouw was er daarna een spannende finale. Samen met de kinderen zorgden de pieten ervoor dat alle bekabeling, rioolpijpen en andere aansluitingen onder de Hessenweg weer goed zijn aangesloten.

Sinterklaas is goed voorbereid voor de komende weken. Hij kan slapen in Achterveld en bezoekjes brengen aan scholen en feestjes in Leusden en Achterveld. Zelfs Americo kan in Achterveld op stal bij Manege De Mallejan.

Wie de Sint en zijn Zwarte Pieten wil volgen kan meer informatie vinden op de Facebookpagina van Stichting Sinterklaas Achterveld.