• Sinterklaas sliep al eerder in Achterveld.

    Arnoud J Spaaij

Sint wordt in Achterveld groots ontvangen

ACHTERVELD Sinterklaas wordt in Achterveld met een uitgebreid Sinterklaasfeest ontvangen. Het welkomstcomité is vernieuwd en heeft meer samenwerking met Sint en zijn pieten tijdens maar ook voor- en na de intocht.

Arnoud J Spaaij

Nog maar kort geleden werd de Stichting Sinterklaas Achterveld opgericht en daarmee komt er aan de oude organisatie een einde. Voor een deel overigens want Jacqueline Enters, die jaren de intocht met haar moeder in Achterveld initieerde, blijft betrokken als voorzitter. ,,Maar nu met een heleboel anderen", zegt ze zichtbaar tevreden. Naast het driekoppige bestuur waarin Esther Voorburg en Jonneke Scholtes respectievelijk als secretaris en penningmeester aan de slag zijn gegaan, is er een actieve werkgroep. ,,En dat levert gelijk veel nieuwe ideeën op", zegt Alex Herder, een van de drijvende krachten in de werkgroep. ,,Door de nieuwe opzet komt er van diverse kanten een fijne samenwerking opgang. Met de scholen, met de ondernemersvereniging en met enthousiaste vrijwilligers."

In de aanloop naar de intocht wordt op de basisscholen aandacht gegeven aan de intocht. Een rode draad zorgt ervoor dat de verschillende organisaties op elkaar aansluiten met een leuk verhaal voor de kleintjes. DorpsTV Achterveld heeft een korte film gemaakt die op school wordt vertoond. De rode draad in het verhaal komt daarin terug, maar ook tijdens de intocht, bij de ontvangst en bij het Sinterklaasfeest in Ons Gebouw loopt het verhaal door. Een aantal van de bijna twintig zwarte pieten is ook gekleed in het thema.

Muziekvereniging Door Wilskracht Sterk gaat Sinterklaas ophalen. De kinderen mogen dan gelijk aansluiten. Op het C.M. de Vorplein wordt Sinterklaas verwelkomd door dansers van Dance2Be en Joystreet Sports. Compleet met vrolijke muziek. Dorpsheraut Willem Huurdeman ontvangt samen met burgemeester Bouwmeester Sinterklaas op het buitenpodium. Aansluitend gaat het feest door in zaal Ons Gebouw.

SLAAPKAMER Sinterklaas blijft in het dorp slapen. Zijn slaapkamer aan het C.M. de Vorplein is na het feest te zien. Sinterklaas doet een middagslaapje op 27 november van 13.30 tot 15.30 en op 30 november van 12.00 tot 15.00 uur en kunnen kinderen komen kijken.

De nieuwe organisatie wordt gefinancierd door donateurs. Particulieren en bedrijven kunnen hun bijdragen storten op: NL30 RABO 034-709-5585

De intocht op zaterdag 23 november start rond 14.00 uur gaat door de Van Oldenbarneveltstraat, Deliana van Weedestraat, Walter van Amersfoortstraat, Pater Stormstraat, Van Oldenbarneveldstraat, Verjaagde Ruiterweg, Hendrik van Viandenstraat, Walter van Amersfoortstraat, Pater Stormstraat, Hessenweg, C.M. de Vorplein (de aankomst is ongeveer om 14.25 uur).