• Sint nam alle tijd voor foto's met de kinderen.

    Arnoud J Spaaij

Sint onthaald met tractor

LEUSDEN Sinterklaas vond het prachtig. Het vernieuwde Erf, het Huis van Leusden en de duizenden kinderen die stonden te wachten toen de Sint met zijn tientallen pieten arriveerde in Leusden.

Arnoud J Spaaij

Het was koud zaterdag, maar bijna niemand had er last van. De Zingpiet was vooruit gestuurd door Sinterklaas en warmde met haar heldere stem alle wachtende kinderen, ouders en grootouders op.

OMWEG De boot van Sinterklaas moest ondertussen met een omweg komen. Het enorme jacht van Sinterklaas werd door een tractor gesleept. De burgemeester had de Sint al buiten het centrum opgehaald en zat samen met Sinterklaas op het achterdek van de boot, zodat ze gezamenlijk arriveerden voor het enorme gebouw waar het Huis van Leusden zich bevindt. Op het bovendek en het dak van Sint's jacht zaten tientallen pieten.

De omweg in aanrijroute werd veroorzaakt omdat één meerpaal voor 't Plein niet naar beneden kon. De paal had automatisch in de grond moeten zakken, maar van nieuwigheid bleef het ding stug boven de grond uitsteken. Gelukkig lukte het wel de paal in de toerit naar het nieuwe Huis van Leusden aan de ander kant van 't Plein te laten zakken en dus arriveerde de Sint alsnog op tijd.

MOOI Sinterklaas complimenteerde burgemeester Bouwmeester en de voorzitter van de Hamershof meneer Wildenboer met het vernieuwde 't Plein en het Huis van Leusden. ,,Wat is het mooi hier", bracht de Sint bewonderend uit op het podium. De goedheiligman vond vooral in de Hamershof de nieuwe speeltoestellen voor de kinderen een grote aanwinst: ,,Ik heb gehoord dat Sinterklaas bij één spel een beetje moet oppassen voor onverwacht water", zei hij wijselijk.

SLAAP Een beetje zorgen maakte Sinterklaas zich over de bereikbaarheid van zijn slaapkamer in Achterveld. Maar de burgervader stelde hem gerust en beloofde dat de kinderen zijn slaapkamer gereed hebben als de Sint volgende week ook zijn intocht in Achterveld doet.

Helemaal gerustgesteld trok Sinterklaas met zijn pieten daarna het winkelcentrum in. Al voor Sinterklaas 't Erf af was had hij al honderden kinderen een hand gegeven. De Sint nam uitgebreid de tijd, zodat iedereen die dat wilde een selfie kon maken.

DANSGROEP Het Sinterklaasfeest in de Hamershof werd op meerdere podia gevierd. Ook op 't Plein verrees zaterdagmiddag een podium waar een dansgroep een feest maakte voor jong en oud. Want dat was het, een feest waarvan iedereen kon genieten in het winkelcentrum.

De kleintjes, waar het feest voor is, waren opgewonden over de aankomst en de vele pieten die vrolijk poseerden en snoep uitdeelden. Dat gaf een feestelijke sfeer op straat. Vaders en moeders fotografeerden wat af en ook opa's en oma's genoten van het plezier van hun kleinkinderen.