• import

Monumentendag gevierd rond kasteel Stoutenburg

LEUSDEN Rondom kasteel Stoutenburg zijn zaterdag 14 september diverse activiteiten met als thema 'Beleef Johan van Oldenbarnevelt.' Het is dit jaar vierhonderd jaar geleden dat Van Oldenbarnevelt terecht werd gesteld.

Theaterschool De Springplank geeft gedurende de dag drie voorstellingen over het leven van Johan van Oldenbarnevelt: om 12.10 uur, 13.35 uur en 15.20 uur. Locatie: In de Vrolijke Mortier, Stoutenburgerlaan 6. Eén voorstelling duurt circa een half uur.

Abe de Verteller neemt bezoekers mee op een wandeling waarbij hij allerlei wetenswaardigheden over Johan van Oldenbarnevelt, in relatie tot landgoed Stoutenburg vertelt. De wandelingen beginnen om 11.10 uur, 12.45 uur en 14.20 uur. De wandeling duurt ongeveer 50 minuten.

FIETSTOCHT Een speciaal ontwikkelde fietsroute met als thema Johan van Oldenbarnevelt is op Open Monumentendag gratis verkrijgbaar bij het koetshuis. De fietstocht voert langs voormalige bezittingen van Johan van Oldenbarnevelt in de gemeenten Leusden en Amersfoort en is 21 kilometer lang.

TENTOONSTELLING De Historische Kring Leusden verzorgt in het koetshuis een tentoonstelling.