• De Hollandsche Poffertjeskraam op het Vier de Lente feest met bediening vanuit DownTown Leusden.

    Mariska Stehouwer
  • Naast figuurlijke verbinding op de Matchbeurs ook letterlijk verbinding door de Matchbeurs.

    DownTown Leusden

'Matchbeurs interessant voor lokale kleine ondernemer'

LEUSDEN Op vrijdag 15 november staat de Matchbeurs gepland in het Huis van Leusden. Het is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij maatschappelijke organisaties, verenigingen, bedrijven en ondernemers uit Leusden zaken doen met gesloten beurzen.

Mariska Stehouwer

Maatschappelijke organisaties en verenigingen zijn altijd goed vertegenwoordigd terwijl het aanbod van ondernemers wat minder is. ,,Er ontstaat nog wel eens het beeld dat kleinere bedrijven niets te bieden hebben, terwijl dat helemaal niet zo is natuurlijk. Juist de veelheid aan ondernemingen en bijbehorende mogelijkheden maken de Matchbeurs tot een succes en ook als je maar één match kan maken ben je meer dan welkom", geeft Jessica Willems vanuit Lariks aan.

IETS TERUG DOEN Pascal Kral van de Hollandsche Poffertjeskraam is er dit jaar voor de zesde keer bij. Voor hem zijn er twee redenen om mee te doen. ,,Hoewel ik voornamelijk opdrachten door het hele land heb, is het natuurlijk altijd fijn om op een leuk evenement in je eigen omgeving te staan en er zijn zoveel initiatieven, scholen, sportclubs waar wij als gezin gebruik van maken. Dan vind ik het leuk dat ik met mijn match ook iets terug kan doen voor al deze mensen, vaak vrijwilligers."

De match die Kral in 2018 maakte was zijn aanwezigheid bij het Vier de Lentefeest. Voor dit evenement had hij weer de hulp van jongeren van Downtown Leusden gematcht. ,,Het was één van mijn leukste matches om met deze bijzondere mensen te mogen samenwerken. Ik heb hier ontzettend van genoten."

DYNAMISCH Elvira de Kok, eigenaresse van de Haagsche Bluf Ballon en Gar8age, geeft aan vooral veel te leren van de Matchbeurs: ,,Het is een plek waar je, door goed te pitchen met een duidelijke hulpvraag, je altijd iemand vindt die hulp kan en wil bieden. Het is een dynamisch gebeuren. Een plek waar ik mijn bedrijf graag even laat zien en waar ik met een goed gevoel vandaan kom."
Jolanda de Kok van Jouw Palet sloot een match waarbij zij meewerkte aan een ontspannen middag voor de vrijwilligers van de Huiskamer van Leusden. ,,De vrouwen leerden elkaar beter kennen door middel van hun favoriete kleuren en speelden een bijzonder spel, waarin ze elkaar positieve feedback en tips gaven op hun uitstraling en kleding." Naast haar motivatie om van betekenis te zijn voor een ander, werd de Matchbeurs ook gebruikt om nieuwe contacten te leggen en naamsbekendheid te genereren.

TOPMATCH Dorien Raaijmakers van schoonheidssalon Dorien doet al mee sinds de beginjaren en heeft nog geen editie overgeslagen. ,,Ik doe mee omdat ik heel graag iets wil doen voor de medemens met iets waar ik goed in ben en dat is het aanraken, verzorgen en masseren. Het liefst bij mensen die het nodig hebben, zoals jong dementerenden, mensen met niet aangeboren hersenletsel maar ook mantelzorgers. De match met DownTown Leusden was echt een topmatch. Een leerlinge van de Emmaschool (tegenwoordig Beekdal VSO, voor zeer moeilijk lerende kinderen) heeft samen met een klasgenoot bij mij in de salon handmassage aangeleerd. Daarna zijn we naar een dagbesteding voor dementerende mensen in Stoutenburg gegaan om de cliënten te verrassen met een handmassage. Het doel van mijn match was om deze twee groepen aan elkaar te koppelen in de hoop dat er een lange termijn relatie uit voort zou komen."