• Er zijn weer veel spullen dit jaar op de rommelmarkt van DWS.

    Arnoud J Spaaij

Lustrum voor rommelmarkt in Achterveld

ACHTERVELD Eén van de grootste en in elk geval de meest gesorteerde rommelmarkten van de regio is eind deze maand in Achterveld. Muziekvereniging Door Wilskracht Sterk heeft opnieuw alles tot in de puntjes georganiseerd voor een geslaagd dorpsfestijn.

Arnoud J Spaaij

De rommelmarkt van muziekvereniging DWS heeft een lange geschiedenis. Voor de vijfenveertigste keer organiseren de Achterveldse muzikanten de rommelmarkt die van wezenlijk belang is voor het voortbestaan van de vereniging. DWS gebruikt de opbrengst voor de financiering van allerlei zaken. Dat varieert van opleidingen tot de recentelijk nog, voor de hele vereniging, aangeschafte nieuwe kleding.

BEKENDHEID De lange geschiedenis zorgt ook voor een grote bekendheid bij de achterban en dat helpt weer bij het inzamelen van de spullen. De leden van de muziekvereniging werken daar het hele jaar aan en met succes. Rommelmarktcommissielid en tamboer bij de muziekvereniging Nick ziet de duidelijk weer een toename van steun aan de rommelmarkt. ,,We hebben veel spullen dit jaar," zegt hij, "moesten we eerder nog wel eens leuren, nu staat de opslag eigenlijk al vol. Daarom proberen we zoveel mogelijk afspraken te maken met mensen die spullen aanbieden in de week voorafgaand aan de rommelmarkt. Dan halen we het bij de mensen thuis op en kunnen we het direct naar het rommelmarktterrein brengen."

SPONSOREN Iedere kraam heeft een eigen thema en dus worden de ingezamelde spullen door vrijwilligers met aandacht en nauwkeurig gesorteerd. Dat geeft ook dit jaar weer de mogelijkheid om een kraam te sponsoren, zo laat de organisatie weten. ook daarvoor is redelijk belangstelling van bedrijven maar ook van bijvoorbeeld vriendengroepen die DWS een warm hart toedragen.

GUL Het dorp en de achterban is gul voor de vereniging. Nick hoopt dat de bezoekers dat ook zaterdag 31 augustus tijdens de rommelmarkt weer zijn. ,,Ja het dorp is gul en ze moeten nog een keer gul zijn voor een mooie opbrengst," zegt hij. Belangstelling is er echter niet alleen van de Achtervelders. Bezoekers uit de hele regio weten de rommelmarkt doorgaans goed te vinden. Daarvoor is de aanvangstijd iets vervroegd. ,,Vooral om bezoekers tegemoet te komen," zegt Nick, ,,We merkten dat mensen van buiten het dorp al vroeg aankomen en dan lang moeten wachten voor het hek. Dat gaat dit jaar daarom al om 9.00 uur open."

HUISSTIJL De organisatie werkt ook een eenduidige uitstraling. Tijdens de eerder dit jaar gepresenteerde nieuwe kleding voor de vereniging werd ook een nieuw logo en een nieuwe huisstijl gepresenteerd. ,,Dat nemen we uiteraard over zodat informatiebordjes en de kleding van de vrijwilligers aansluiten bij de rest van de vereniging." Het is tekenend voor de aandacht die wordt gegeven aan het evenement om het allemaal goed te laten slagen. Naast bijvoorbeeld de ludieke acties om nog meer betrokkenheid van het publiek te krijgen.

TOETER Zo kan er tijdens de rommelmarkt 's morgens weer langdurig op een toeter worden geblazen. Wie dat het langste kan, wint één minuut gratis winkelen op de rommelmarkt. Wie die prijs wil winnen kan thuis nog een week oefenen om een lange adem te krijgen. Want in tegenstelling tot de rommelmarkt zelf gaat het bij die wedstrijd niet om de kwaliteit maar vooral om de kwantiteit.