• Rob de Vries
  • Rob de Vries
  • Rob de Vries

Grote opbrengst door minitriatlon Leusden

LEUSDEN Studenten van MBO Amersfoort van de studierichting Techniek hebben in samenwerking met studenten van MBO Veiligheid twee minitriatlons gehouden voor leerlingen van de basisscholen in Leusden en Bunschoten/Spakenburg. De studenten, allemaal afkomstig van de firma Heinen en Hopman, hebben dit gedaan in het kader van het vak Burgerschap.

Op donderdag 26 september gingen bijna tweehonderd leerlingen van vier basisscholen honderd meter zwemmen in de Octopus, waarna ze vijf kilometer fietsten en afsloten met één kilometer hardlopen. De leerlingen lieten zich sponsoren door familie en kennissen waarbij de opbrengsten naar verzorgingscentrum KIKA en Vrienden van Meander gaat. In totaal werd bijna drieduizend euro opgehaald

Wie de winnende school is de Jumbo wisselbeker in ontvangst mag nemen en gratis pannenkoeken mag gaan eten in de Hakhorst in Leusden, wordt woensdag pas bekendgemaakt. Alle deelnemende kinderen krijgen een diploma en voor elke snelste jongen en meisje op de verschillende onderdelen staan bekers en medailles te wachten. Ook wordt dan bekendgemaakt wie de snelste minitriatleet van het dorp wordt.