Eveline en Harry Bouman maken winnende foto

LEUSDEN Sterkliniek Dierenartsen Leusden heeft jaarlijks een fotowedstrijd voor klanten uit haar praktijk. Het thema van de wedstrijd was dit jaar 'Mens-huisdierrelatie'. Het creatieve duo dat de winnende foto maakte bestaat uit Eveline en Harry Bouman. Zij bedacht de setting en hij maakte de foto.

Harry is in het dagelijks leven werkzaam op het bedrijfsbureau van Royal HaskoningDHV maar is al jaren actief als fotograaf. Via filmpjes op YouTube, maar ook tips en trucs van andere fotografen via Google+ of communities zorgen ervoor dat zijn fotowerk steeds beter wordt. In de afgelopen jaren heeft Harry twee maal een fotowedstrijd van het Australische youtube kanaal DigiDIRECT TV gewonnen en het Olympusmagazine UK heeft onlangs een foto van Harry gepubliceerd.

,,Ik maakte altijd al wel foto's op vakantie en tijdens feestjes maar sinds ik de spiegelreflexcamera heb ingeruild voor een kleinere systeemcamera ben ik mij echt gaan verdiepen in het fotowerk. Zelfs tijdens het uitlaten van de hond gaat de camera vaak mee. Je moet het zelf ontdekken en ideeën op doen. Zo was het thema bij de Australische fotowedstrijd 'gezichten in levenloze objecten'. Gelijk dacht ik aan een stukje bij de Hekkerdreef waar ik met de honden vaak loop. Deze foto won de wedstrijd." Bij zijn werkgever heeft Harry op verzoek van de kunstcommissie een foto-expositie van zijn werk samengesteld.

HOND IN BED De setting van de foto bedacht Eveline. ,,Ik dacht eerst om allemaal op de rug te liggen en dan de voeten uit elkaar te laten vallen, maar onze hond Nikki wilde niet op haar rug liggen. Het was al raar voor de hond om in het bed te mogen. Wel bleef ze op haar zij liggen dus kwamen we op deze foto uit." Harry had de camera op een statief staan en kon via de telefoon de camera bedienen. ,,Na drie foto's vond de hond het wel genoeg en dachten we dat we geen duidelijke foto hadden kunnen maken. Uiteindelijk was er toch één gelukt, die ik nog wel bewerkt heb. Door uitsnijding en een overloop van het licht te maken kwam ik tot deze foto."

CREATIEF DUO Eveline is de schrijfster van het creatieve duo. Zij schrijft verhalen voor Vriendinnenonline en heeft een boekje met als titel 'het spul van nummer 7' uitgebracht met korte verhalen vol humor en een vleugje ontroering over wat zij meemaken in het dagelijks leven en hun belevenissen met de boerenfox honden Sammy en Nikki. Afgelopen zomer is Sammy na een kort ziekbed overleden. ,,Met Sammy heb ik zoveel beleefd. Ik kreeg hem op het moment dat ik zelf in een diep dal zat. Op dit moment ben ik bezig met het schrijven van een roman waarin de avonturen door de ogen van Sammy worden gezien. Een tweede verhaallijn is mijn zoektocht naar de oorzaak van mijn klachten, die uiteindelijk leidt tot de diagnose chronisch vermoeidheidssyndroom. De roman hoop ik eind december geschreven te hebben."

Een verdere samenwerking zien ze allebei wel zitten; ,,Een mooi reisboek maken, Harry voor de foto's en illustraties en Eveline voor de verhalen."

Foto's van Harry zijn te zien op www.hetspul.nl en www.flickr.com/photos/hetspul

Zij bedacht de setting en hij maakte de foto.

Mariska Stehouwer

Foto: Eveline en Harry met hun Nikki en de winnende foto