• JDWA

Eigenaren akkoord met voorstel Hamershof

LEUSDEN De kogel is door de kerk. Acht jaar lang is er door de 48 eigenaren van winkel- en bedrijfspanden gesproken over de renovatie van winkelcentrum  De Hamershof. Tot een beslissing is het nooit gekomen. Tijdens de onlangs gehouden vergadering van de Vereniging van Eigenaren werd de knoop doorgehakt.

Frits van Breda

Unaniem werd besloten akkoord te gaan met het nieuwe voorstel van architect Johan de Wachter. Vorig jaar werd een plan in meerderheid naar de prullenmand verwezen. De 48 eigenaren van de 58 winkelpanden en tien kantoorpanden in het oudste deel van het winkelcentrum zouden gezamenlijk € 2,6 miljoen moeten investeren. "Te duur" vond de overgrote meerderheid.

Nu de eigenaren het eens zijn geworden over zowel het plan als het benodigde bedrag van € 1,5 miljoen kan nog dit voorjaar met de renovatie worden begonnen. Wethouder Albert Dragt, die in de laatste raadsvergadering met het nieuws naar buiten kwam is erg blij met het besluit van de eigenaren. De gemeenteraad heeft eerder haar fiat gegeven aan de reconstructie van het Erf. Nu alle seinen op groen staan zal de raad ook instemmen met de aanpassing van de resterende 'openbare ruimte'.  Hiermee is een bedrag gemoeid van bijna € 4 miljoen.