• De gediplomeerden kregen hun diploma officieel uitgereikt.

    Arnoud J Spaaij

EHBO-vereniging Achterveld heeft er versterking bij

ACHTERVELD Acht gediplomeerde EHBO-ers kregen uit handen van voorzitter Ben van Middelaar hun certificaat. Na de cursus van afgelopen seizoen heeft de EHBO-vereniging in Achterveld er weer een flinke versterking bij.

Arnoud J Spaaij

,,Heel belangrijk", noemt voorzitter Ben van Middelaar de nieuw gediplomeerden voor de vereniging. ,,De druk op de vereniging, en daarmee ook op de vrijwilligers, wordt steeds groter." Bij meer en meer evenementen is de aanwezigheid van EHBO-deskundigen gewenst. Zelfs de afgifte van een vergunning voor een evenement kan ervan afhangen. ,,Daarom zijn we erg blij dat we er weer acht gediplomeerde EHBO-ers bij hebben", zegt Van Middelaar. ,,Ook al heeft een enkeling nu eigenlijk de diploma alleen verlengd." Want om als EHBO-er bij evenementen aan het werk te kunnen gaan is een goede scholing wel een vereiste.

VEEL EVENEMENTEN De EHBO-ers van Achterveld zijn regelmatig aanwezig op evenementen in het dorp en de omgeving. Vaste prik is de Tour de Junior, waar een week lang op verschillende plaatsen langs de wielerkoersen wordt gepost en er zelfs een EHBO-ploeg in de volgkaravaan van het wielerpeloton meerijdt. ,,Ontzettend leuk en belangrijk om te doen. En aan de andere kant gelijk ook een flinke belasting voor de vrijwilligers", legt Van Middelaar uit. Het dorp heeft nogal wat evenementen waar EHBO-ers bij aanwezig zijn.

KOSTEN VERGOED De cursussen verzorgt de EHBO Achterveld jaarlijks. In het najaar start er weer een nieuwe cursus. Doorgaans bestaat een cursus uit vier zaterdagen. Het behaalde EHBO-diploma is geldig voor twee jaar. Om de geldigheid te verlengen is er iedere twee jaar een toetsing. Met het behaalde diploma komen gelijk de herhalingsavonden met interessante onderwerpen in het vizier. Ook een EHBO-diploma dat elders is behaald kan via de EHBO in Achterveld worden bijgehouden. Voor de kosten hoeft men het vaak niet te laten. Veel zorgverzekeraars vergoeden een deel van de cursuskosten bij een aanvullende verzekering. Voor wie de cursus effectief wil doen bestaat er ook een mogelijkheid om de competenties in één zaterdag in te halen.

FEESTELIJK EN TROTS De recent gediplomeerden kregen hun diploma officieel uitgereikt op de jaarlijkse ledenvergadering van de vereniging. ,,Een moment om aandacht aan te geven", vindt Van Middelaar. ,,Ze mogen er trots op zijn."

NIEUWE PENNINGMEESTER De ledenvergadering was ook het moment waarop Bep Eggenkamp stopte als penningmeester. Een noemenswaardig afscheid aldus de rest van de bestuursleden. Eggenkamp was maar liefst vijftien jaar penningmeester bij de vereniging en heeft zich nauwkeurig en met veel energie aan haar taak gewijd. De functie wordt ingevuld door een nieuw bestuurslid. Dorien Steenbeek neemt het stokje van haar over.

Meer informatie over de EHBO-cursus in het najaar kan via: avdhengel@hetnet.nl