• AED Leusden

Eerste openbare AED voor woongroep Valleihorst

LEUSDEN Het was aan Hans de Bruin, inwoner van de woongroep Valleihorst in 't Ruige Veld, om de eerste openbare AED te plaatsen, die de stichting 'AED Leusden doet mee' kon aanschaffen van het door Leusdenaren gedoneerde geld. Een simpele handeling om het bordje met 'AED' op de gevel aan te brengen voltooide deze plaatsing. Voor Hans de Bruin, die als hartpatiënt de aanleiding was om mede de stichting indertijd op te richten, was dit een belangrijk moment.

De Stichting AED Leusden zet zich sinds vorig jaar in voor het realiseren van 24/7 bereikbare AED's in elke wijk van Leusden. Dit betekent het plaatsen en onderhouden van nieuwe AED's op verschillende plekken. Ook het naar 'buiten brengen' van bestaande AED's wordt in samenwerking met verschillende organisaties en bedrijven gerealiseerd. Wanneer een AED niet binnen een bedrijf hangt, maar buiten op de gevel met een kast wordt geplaatst, is de AED voor alle Leusdenaren 24/7 beschikbaar.

In de komende maanden worden op nog meer plekken AED's geïnstalleerd, dan wel naar buiten gebracht. In samenwerking met EHBO Leusden en EHBO Achterveld blijft de stichting zich tevens inspannen voor het werven van mensen die willen leren reanimeren en zich aansluiten als burgerhulpverlener bij Hartslagnu.nl.

Meer informatie over Stichting AED Leusden: www.aedleusden.nl